College via RTV in gesprek met burgers

RTV n Alle zes de Collegeleden vertellen op dinsdagavond 2 november over de plannen voor volgend jaar via een live-sessie op Facebook, RTV Katwijk en Alles over Katwijk. De live- uitzending begint om 19.30 uur, duurt ongeveer een uur en wordt gehouden in het kader van de begrotingen.

De live uitzending is interactief. Alle inwoners van Katwijk kunnen tijdens de uitzending vragen stellen ze worden ter plekke beantwoord.

Heeft u een vraag over de plannen van de gemeente voor volgend jaar? Stuur die naar communicatie@katwijk.nl. Dan wordt uw vraag beantwoord in de uitzending van 2 november. Ook kunt u die avond direct reageren via Facebook en mag u ze direct stellen aan onze redactie, ook dan komen ze op de goede plek. Stuur ze naar: redactie@katwijkschepost.nl onder vermelding van live uitzending RTV.

Op 4 november vergadert de gemeenteraad over de begroting en neemt er een besluit over. Ook deze vergadering wordt live uitgezonden via RTV. 

U kunt de vergadering ook bijwonen in het gemeentehuis: aanvang 13.00 uur.


Boeketdienst 

Kerk n Zondagmiddag 31 oktober om 17.00 uur is er in de Immanuëlkerk een Boeketdienst.

Het thema van deze dienst is: ‘Het leven van een christen: binnen en buiten'. Spreker is ds. Piet Rozeboom en de muziek wordt verzorgd door William Broeders, Paul van Hoek en Jedidja van Duijn. De dienstleider is Karin Nijgh. Iedereen is van harte welkom deze dienst bij te wonen.








Laat u niet oplichten 

Alert n Op het moment zijn er in de Bollenstreek en dus ook in Katwijk oplichters actief die zich voordoen als bijvoorbeeld een medewerker van een bank of overheidsinstantie. 

De oplichters bellen, appen of sturen sms'jes met het verzoek om geld over te maken of uw geld veilig te stellen. Spoofing noemen we dat. Trap hier niet in! 

Bij spoofing doen criminelen zich telefonisch of via sms-/app-/chatberichten voor als een ander, zoals een medewerker van de bank of overheid. Er bestaan twee vormen van spoofing: nummerspoofing en sms-spoofing. Bij nummerspoofing belt de oplichter vaak vanaf het echte telefoonnummer van uw bank of een daarop lijkend nummer. Hierdoor lijkt het alsof u wordt gebeld door een bankmedewerker. Bij sms-spoofing gebruikt de oplichter het mobiele nummer of de naam van uw bank.


Hoe gaat een oplichter te werk?

De oplichter kan zich telefonisch voordoen als iemand van je bank. Het telefoonnummer manipuleert hij, waardoor het telefoonnummer van de bank op uw telefoon verschijnt. Vervolgens zegt de oplichter bijvoorbeeld dat er wat mis is met uw betaalrekening of bankaccount. Vaak wordt gevraagd om geld over te maken naar een zogenaamde kluisrekening of veilige rekening. Ook kan de oplichter vragen om privé- of inloggegevens. 

Banken en overheidsinstanties vragen nooit om geld over te maken naar een andere rekening. Ook vragen ze nooit om persoonlijke gegevens zoals wachtwoorden te delen. Verbreek daarom de verbinding als u het niet vertrouwt. Zoek vervolgens zelf het telefoonnummer op van de instantie of bank en doe navraag. 


Bent u slachtoffer? 

Doe dan altijd aangifte of maak een melding bij de politie. Meld ook bij uw bank dat u opgelicht bent. Veel mensen schamen zich nadat zij slachtoffer zijn geworden van oplichting. Dat hoeft absoluut niet. De oplichters gaan heel sluw te werk, waardoor het soms lastig kan zijn om ze te herkennen. Iedereen kan slachtoffer worden.





Kijk voor meer tips over veilig internetten op de website van Veilig Internetten. En voor meer informatie over veilig bankieren op de website van Veilig Bankieren.