Het klusteam kijkt terug op een bijzondere reis. | Foto: pr.
Het klusteam kijkt terug op een bijzondere reis. | Foto: pr. Foto: pr

Vrijwilligers Stichting Kind in Oost Europa terug uit Roemenië

n Bijzondere reis in teken van klussen

Hulp n De vrijwilligers van Stichting Kind in Oost Europa zijn onlangs terug gekomen uit Roemeniƫ. In en om Boekarest hebben zij een aantal klussen geklaard. Hieronder leest u hun verslag van weer een bijzondere reis.

Twee weken voor wijzelf vertrokken hebben we ook een vijf pallets met kleding en drie kisten met prachtig nieuw gereedschap wat we gesponsord hebben gekregen opgestuurd. Hierdoor konden we zelf de goederen op plaats van bestemming weer in ontvangst nemen en uitpakken. De kleding is gebracht bij bezoek aan gezinnen waar nodig en dat is op veel plekken nodig helaas. Ook is er kleding gebracht bij een opvang voor daklozen en is er een bejaarden tehuis bezocht waar medicijnen, incontinentie materiaal en andere hulpmiddelen zijn gebracht. Van donderdag tot zaterdag zijn we dagelijks met 2 busjes vol materialen en acht harde werkers bezig geweest met het klussen. 


Bewoonbaar

Onze stichting steunt al een aantal jaren gezinnen die hier op deze vuilnisbelt leven. Ze kunnen geen "normaal" huis bewonen door gebrek aan werk, geld etc. Ons contact in deze wijk, Laurentiu die hier in de buurt dominee in een kleine kerk is bezoekt deze mensen met regelmaat en bezorgt hier boodschappen eens per maand wat mogelijk is door sponsoren van onze stichting. Wanneer er iemand in een gezin werk heeft en zichzelf kan voorzien van eten etc. stoppen wij weer met deze boodschappen tas en kunnen het dan weer bij andere brengen die het nodig hebben. 

Zo is er een gezin die een woning had. Maar door corona zijn beide ouders hun baan kwijtgeraakt en daardoor ook hun huis, hierdoor waren zij genoodzaakt weer terug te keren naar de vuilnisbelt ..daar waar ze 2 jaar terug juist zo trots op waren het te kunnen verruilen voor een eigen woning. Dagelijks is er hard gewerkt met hulp van de toekomstige bewoners en is er uiteindelijk een mooi resultaat zichtbaar. Dit gezin met 3 kinderen kan nu de winter in met een dak boven hun hoofd en warmte.

Een andere klus vond plaats in Buftea een buitenwijk van Boekarest. Daar is een huisje bewoonbaar gemaakt op grond bij oma, voor een gezin met 6 kinderen. Op dit zelfde terrein is een huisje bewoonbaar en waterdicht gemaakt voor een moeder en haar dochtertje. 

Ook hebben kinderen in de wijk Tunari een nieuwe schooltas en schoolmaterialen die nodig zijn ontvangen. 

Vrijdag 10 december zullen we weer vertrekken naar Roemenie om voedseltassen rond te brengen. Wilt u onze stichting steunen? Uw gift is welkom op rek NL60 RABO 0331 8784 61 t.n.v. St. Kind in Oost -Europa.