Afbeelding
Foto: pr

Geslaagde appeltaarten actie

Dank n De oogst van een donatie appelboom van Rob en Jacqueline Oudshoorn is in maar liefst 300 appeltaarten verwerkt. De opbrengst hiervan is bestemd voor een project van vrienden van de Rijnsburgers: een boodschappen actie voor heel arme mensen in Mexico.

Jacqueline vertelt over deze spontane actie. ‘Onze vrienden Cees van den Oever en Candido Nava Mora wonen in Leiden. Zij hebben familie in Mexico wonen waar ze jaarlijks naar toe gaan. In 2020 is de actie ‘Nederland helpt Mexico’ ontstaan. Donaties worden gebruikt om voor arme mensen in het dorpje Tierra Colorada Guerrero en omgeving, waar familie van onze vrienden woont, tassen met voedselwaren en boodschappen uit te delen’.

boodschappentas

Rob en Jacqueline hebben een appelboom op landgoed de Olmenhorst. Jacqueline vertelt: ‘Die boom geeft veel appels en zo kregen wij het idee om een appeltaartenactie te organiseren. Rob is banketbakker bij banketbakkerij Krijn Verdoes en kreeg de mogelijkheid om hier de appeltaarten te bereiden en te bakken. Uiteindelijk zijn er 300 heerlijke appeltaarten gebakken. Via social media stroomden de bestellingen binnen. 

De opbrengst van deze actie (2300 euro) zal tijdens de volgende reis van Cees en Candido Nava naar Mexico (najaar 2021) besteed worden aan wederom heel veel voedselpakketten aan de mensen die nu al weer uitkijken naar een mooi rijk gevulde tas met levensmiddelen.'
| Foto: pr.