Jeugddienst

Kerk n Op zondag 31 oktober is er weer een jeugddienst in de Hervormde kerk. Thema van de dienst is: God en Genieten. In september werd de maatregel om 1,5 meter afstand van elkaar te houden ingetrokken. Na ruim 1,5 jaar afstand houden is dit voor veel jongeren een opluchting, in de coronacrisis viel er immers weinig te genieten voor de jeugd. Maar hoe is dat nu? En wat staat er in de bijbel over genieten? God en genieten, gaan die twee eigenlijk wel samen? Kun je maximaal genieten zonder je geloof naar de achtergrond te laten verdwijnen? Martin van der Linden gaat in deze dienst hier meer over vertellen. De Bethelband is aanwezig voor de muzikale begeleiding. De dienst start om 18.30 uur in de Hervormde kerk te Valkenburg. De jeugddienstcommissie hoopt velen zondag 31 oktober te ontmoeten.


Corona-update 

Het n aantal nieuwe coronabesmettingen in Katwijk neemt verder toe. Vorige week werden 94 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden en één ziekenhuisopname. Dat zijn ruim dertig besmettingen meer dan een week eerder (61).


Er zijn nu bijna tienduizend Katwijkers (9.922) die met Covid 19 besmet zijn geweest en bijna 300 (294) Katwijkers zijn vanwege dat virus in het ziekenhuis opgenomen geweest. 61 Katwijkers zijn aan het virus overleden. 

Het gaat bij deze cijfers om de bij de GGD Hollands Midden geregistreerde Covid-gevallen. Die cijfers liggen ongetwijfeld nog hoger, omdat met name in het begin van de pandemie de met Covid 19 besmette en overleden mensen nog niet nauwkeurig als zodanig werden geregistreerd.

In Katwijk is inmiddels 80 procent van de 18-plussers volledige gevaccineerd en 77 procent van de 12- tot 18-jarigen.


Controle horeca 

Gemeente n Katwijk zet mystery-guests in om bij de horeca te checken of er gecontroleerd wordt op de corona QR-code. De resultaten blijken wisselend. Dat zegt burgemeester Visser in de wekelijkse update met allesoverkatwijk.nl

 'We controleren nu een tweede groep. De horeca krijgt een brief, waarin we de resultaten meedelen. We houden een vinger aan de pols’, meldt Visser. 

De burgemeester laat weten nog geen boetes te hebben uitgedeeld.


Peutergym 

Actief n Iedere vrijdagmiddag van 15.30-16.20 uur geeft juf Petra les aan peuters vanaf 2 jaar samen met hun papa, mama of grootouder in sporthal het Dorpshuis in Valkenburg. Wat thuis niet altijd kan of mag, is wél mogelijk in de gymzaal zoals klimmen, klauteren, springen, balanceren, hangen en rollen. Er is plek voor nieuwe kinderen. Wilt u niet elke week komen? Dan kunt u ook een strippenkaart bij ons afnemen: 5x € 25, 10x € 45 of 15x € 60. Meer info: mail naar leiding@valkengym.nl.