Inval doelman Alessandro Kwant in actie. | Foto: C. Spruijt.
Inval doelman Alessandro Kwant in actie. | Foto: C. Spruijt. Foto: C. Spruijt

Doelman Rbb sleutelfiguur in derby

n Noordwijk-Rijnsburgse Boys 2-0

Voetbal n Met ruim 130 geelzwarten op de fiets naar Noordwijk. En dat nog wel onder politiebegeleiding. Jeugdleden en begeleiders van Rijnsburgse Boys hadden ruim gehoor gegeven aan de oproep van de HKR (Harde Kern Rijnsburg) om ´het eerste´ te gaan aanmoedigen in de derby tegen vv Noordwijk. De fietstocht en de aankomst waren een feest. De wedstrijd niet echt.

De Rijnsburgers begonnen best aardig, maar al in de vierde minuut stond de 1-0 al op het scorebord. Was de bal van de voet van Thomas Reynars bedoeld als voorzet of een ´bewussie´ op doel. We zullen het nooit weten. Feit was dat de bal, bijna vanaf de achterlijn, in de korte hoek achter doelman Bekkers verdween. De snelle goal van de Noordwijkers was een tegenvaller, maar geen onoverkomelijke. Rijnsburgse Boys zocht de aanval, kreeg legio kansen, maar wist niet te scoren.

Noordwijk deed dit in een van haar spaarzame aanvallen wel. Al was dit een doelpunt waar nog lang over gesproken zal worden. Weer speelde Bekkers (dit keer ongewild) de hoofdrol. Een lange trap naar voren viel ergens te midden van het trio Bekkers, Artien en de Noordwijkse aanvaller Wendt. Deze aarzelde niet en tikte de bal in een uiterste poging in het doel. In dezelfde beweging raakte hij doelman Bekkers met zijn scheenbeen aan het hoofd. Deze bleef roerloos op de grond liggen en medische hulp was nodig. Er kwam een ambulance om de onfortuinlijke Bekkers af te voeren. Een CT scan in het ziekenhuis wees uit dat de aanvankelijke nekklachten niet ernstig waren. De doelman herstelt momenteel van een hersenschudding en stijve nek. Het doelpunt werd, ondanks Rijnsburgse protesten, goedgekeurd. De wedstrijd werd hervat, maar gescoord werd er niet meer.

A.s. zaterdag is er geen competitievoetbal. Een week later moet Rijnsburgse Boys twee keer aantreden. Eerst op woensdag de bekerwedstrijd in Groesbeek tegen De Treffers. De zaterdag daarop komt AFC op Middelmors op bezoek.


Klassieke muziek voor iedereen

n Beleef het StringWood Festival

cultuur n Van Bach tot Piazzolla, van appeltaart tot zeekaak en van Katwijkse verhalen tot een wereldreis op zee, het 2e StringWood Festival, dat plaatsvindt van 28 tot 30 oktober op verschillende plaatsen in de gemeente Katwijk, belooft een spektakel te worden voor jong en oud. 

Klassieke muziek voor iedereen is het credo van het zeskoppige StringWood Ensemble, en dat blijkt uit de diverse programmering die in vier concerten tijdens dit festival wordt aangeboden. 


Een greep uit het programma

Het festival opent op donderdagavond 28 oktober met een Katwijkse tint: het verhaal van Annie van Leeuwen, die als kind de Tweede Wereldoorlog meemaakte in Katwijk. Haar aangrijpende verhaal wordt omkaderd met indringende muziek van componisten uit die tijd. Vrijdagmiddag 29 oktober staat in het teken van het familieconcert Fiddler on the Road, waarin het leven van een oude viool gevolgd wordt, en zaterdag zijn er maar liefst twee concerten te bezoeken: “evergreens” uit de klassieke muziek tijdens het Appeltaart met Bachroom-concert, en het slotconcert Stilte voor de Storm - Een muzikale Zeereis, waarin het StringWood Ensemble op het podium vergezeld zal worden door Zeemanskoor Skuytevaert. 


Het StringWood Ensemble is een ensemble van zes jonge musici met wortels in Den Haag, Leiden en Katwijk en uitgevlogen naar het muziekleven in heel Europa. Gedurende het StringWood festival vestigen zij zich voor drie dagen in Katwijk aan Zee. 


Kaarten voor het festival zijn verkrijgbaar via de Website van het StringWood Ensemble of aan de deur, en kosten €7,50. 


Wie/Wat:

StringWood Festival, met het StringWood Ensemble, 


Wanneer/Waar:

- 28 oktober, 20:15u, Soefitempel Katwijk aan Zee, openingsconcert Katwijk Vertelt

29 oktober, 16:00u, Soefitempel Katwijk aan Zee, familieconcert Fiddler on The Road

- 30 oktober, 11:00u, De Voorhof Rijnsburg, Appeltaart met Bachroom 

- 30 oktober, 20:15u, Vredeskerk Katwijk aan Zee, Stilte voor de Storm - Een Muzikale Zeereis 

Afbeelding