Winst voor Rbb: punten die tellen. | Foto: H. Heemskerk.
Winst voor Rbb: punten die tellen. | Foto: H. Heemskerk. Foto: hans heemskerk

Rbb sleept zich naar moeizame overwinning

Rijnsburgse Boys-ASWH 2-1

voetbal n Na het onterechte verlies van Rijnsburgse Boys tegen IJsselmeervogels verwachtten de supporters van de Boys een nog gemotiveerder Rijnsburg voor de thuiswedstrijd tegen ASWH.

De motivatie was er misschien wel, maar op het veld was daar niet heel veel van te zien. Tegen een tegenstander die wel zijn best deed, maar ook geen hoogstaand voetbal speelde, werd nipt met 2-1 gewonnen.

blessures

Het begon allemaal best aardig in de door Shona Shukrula geleide wedstrijd. In de negende minuut stond er de 1-0 al op het scorebord. Rob Zandbergen bediende Robbert Olijfveld op maat. Hij verschalkte ASWH doelman Janssen op eenvoudige wijze. Olijfveld kreeg de voorkeur in het basiselftal boven Max Hudepohl. Ook doelman Wesley Zonneveld was wegens een blessure afwezig. Michael Bekkers verving hem. Ook Van der Moot was wegens knieproblemen nog niet inzetbaar. Na de vroege treffer waren er voor Rijnsburgse Boys wel wat mogelijkheden van o.a. Jongeneelen en Spruijt, maar geen treffers.

Dit was zes minuten na de rust wel het geval. De aanhang van Rijnsburgse Boys veerde op na een prachtig afstandsschot van invaller Roderick Gielisse. Ook nu weer geen goede voortzetting om de wedstrijd definitief te beslissen. Sterker nog, ASWH maakte de aansluitingstreffer na een betwiste penalty. Luuk Admiraal verzilverde de strafschop en hoewel er hierna aan beide kanten nog kansjes vielen te noteren, zakten beide ploegen naar een bedenkelijk niveau. Het oogde allemaal wat moeizaam.

Door deze overwinning stegen de Rijnsburgers op de ranglijst en (ook mooi) zijn zij thuis nog steeds zonder puntverlies. De tegenstander van a.s. zaterdag, vv Noordwijk, haalt thuis ook de meeste punten. Zal dit tegen Rijnsburg ook het geval zijn? De ploeg van Wisman moet in staat zijn haar tweede uitoverwinning te boeken. Aanvang op de Duinwetering 14.30 uur.