Afbeelding
Foto: pr

Markt Groot Valkenburg

Initiatief n IJsclub Nooitgedacht zoekt de verbinding tussen Valkenburg dorp en het Duyfrak. Dit willen ze doen door volgend jaar 11 juni 2022 een verenigings- en ondernemersmarkt in de dorpsweide te organiseren. Dit in samenwerking met JIVAK. Deze plannen kwamen onlangs ter tafel tijdens de 126ste ledenvergadering van IJsclub Nooitgedacht.

Als ‘bewoner van de Dorpsweide’ wil de IJsclub het oude dorp Valkenburg koppelen aan de nieuwbouw wijk ‘t Duyfrak. Het startsein om deze markt te organiseren is inmiddels gegeven, echter is het nog even afwachten voor de haalbaarheid en het krijgen van de juiste vergunningen. Alle verenigingen, stichtingen en ondernemers in Valkenburg zullen op korte termijn benaderd worden om deel te nemen aan deze markt, die de naam ‘Markt Groot Valkenburg’ zal krijgen.


KidsFestival 

nieuw n evenement in Herfstvakantie. Katwijk krijgt zijn eigen KidsFestival. Het indoor festival gaat van 16 tot en met 23 oktober gehouden worden in de Valkenburgse Hangaar2 en is volledig gericht op kids van 4 tot en met 12 jaar. KidsFestival Katwijk kent drie thema stages metspringkussens, een boardgame-room, een eigen foodtruck-court en natuurlijk een dagvullende line-up met een echte DJ. Kinderen kunnen dagelijks deelnemen aan het Skill & Chill programma, door bijvoorbeeld hun ouders uit te dagen tijdens de Beat the Parents-game. Meer informatie en verkoop tickets op
www.KidsFestivalkatwijk.nl


Stripboek

Vereniging n Oud Valkenburg. Onlangs is het stripboek ‘Wendila' uitgebracht. Het boek vertelt het verhaal van de Romein Sextius Salvius die samen met zijn jonge slavin Wendila een reis naar de grens van het Romeinse rijk onderneemt. De reis eindigt in Praetorium Agrippinae. Zaterdag 16 oktober wordt het stripboek gepresenteerd in het Torenmuseum tussen 13.00 en 16.00 uur. De maker Hennie Vaessen is aanwezig en de mensen die het boek aanschaffen krijgen naast een handtekening ook een leuk tekeningetje in het boek. Het boek met een harde kaft telt 48 pagina's. De doelgroep is jeugd. (12+) Voor de totstandkoming heeft de schrijver intensief samengewerkt met de Stichting Nederlandse Limes en allerlei experts op het vakgebied. Het boek kost 16 euro.