Afbeelding

Rijnsburgse Boys speelt een ongelofelijke wedstrijd

Voetbal n Je moet erbij geweest zijn om te geloven dat Rijnsburgse Boys de uitwedstrijd tegen het kwakkelende IJsselmeervogels heeft verloren. `Ongelofelijk´, was het meest gesproken en gehoorde woord aan Rijnsburgse kant in de catacomben van de tribune aan de rode kant van de Westmaat.

Als de Rijnsburgers daar eindelijk een keer hadden kunnen winnen (dat was alweer zeven jaar geleden), dan was het afgelopen zaterdag wel. Alle ingrediënten waren immers aanwezig. IJsselmeermeervogels zat in de hoek waar de klappen vallen, bovendien meldde trainer Smit plots dat hij het ´te druk´ had met werk en gezin. Hij hield het voor gezien. Aan Rijnsburgse kant louter positiviteit. Een keurige vierde plek op de ranglijst, er wordt gescoord en de sfeer is uitstekend. Wel was spits Van der Moot met knieklachten aanwezig. Bij IJsselmeervogels was doelpuntenmaker Van den Meiracker niet van de partij.

Effectief

Het eerste half uur van de wedstrijd was van Rijnsburgse kant gewoon niet goed. Het wist zich geen raad met de de verdedigende tactiek van de tegenstander. De ene kans die zij kregen werd benut (Tadmine) en het was voor Rijnsburg niet meer dan logisch dat, toen de kar eindelijk op de rails stond, Rob Zandbergen voor de 1-1 ruststand zorgde.

In de tweede helft was het Rijnsburgse Boys dat de klok sloeg. Een hele rits aan kansen en corners, de een nog mooier dan de ander. Het was niet besteed aan de Uien. Trainer Wisman sprak na afloop over een gebrek aan effectiviteit. Bovendien speelde Vogels doelman Jaimy Schaap de wedstrijd van zijn leven. De domper was nog groter toen Sanchez Angulo in de 90ste minuut de Westmaat op z´n op zette. Hij scoorde met het hoofd en liet de Rijnsburgers met gebogen hoofd afdruipen.

A.s. zaterdag speelt Rijnsburgse Boys thuis tegen ASWH.
| Foto: C. Spruijt.