Marja, Robin, Sabrina en Bob zien het helemaal zitten. | Foto: Piet van Kampen
Marja, Robin, Sabrina en Bob zien het helemaal zitten. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Keurslager Owel opent supermoderne slagerij aan de overkant

verhuizing n In 1980 in Leiden begonnen, in 1997 naar de Noordzeepassage in Katwijk verkast en sinds zeventien jaar gevestigd in de Hoornespassage. Nog niet het eindstation van de enthousiaste vakman en ondernemer Bob Owel. Vrijdag 8 oktober opent hij een juweeltje van een slagerij tegenover zijn oude en voor velen inmiddels zeer vertrouwde winkel. 

Door Piet van Kampen

De Marskramer in de Hoornespassage verdween en Bob Owel had zijn plannen allang uitgedacht. Waarom dit pand gekocht en een rigoureuze verbouwing in gang gezet? En de investering van een geheel nieuwe inventaris? Bob (62) licht zijn weloverwogen besluit toe. 


‘In de zaak kon ik geen kant meer op en er waren geen mogelijkheden voor uitbreiding. Het werd op den duur niet werkbaar meer met zoveel medewerkers dicht op elkaar. We zijn een familiebedrijf en de jeugd heeft de toekomst. Mijn dochter Sabrina werkt in de zaak evenals mijn zoon Robin. Mijn andere zoon, Bob junior, doet de administratie’, noemt hij eveneens als belangrijke redenen voor zijn nieuwe stap. Een ondernemer met durf en een toekomstvisie.


‘Zolang ik nog werk geniet ik nog volop van mijn vak’, glimlacht hij veelbetekenend. Een rondleiding in de nieuwe vestiging leert dat er zowel op de winkelvloer als voor de benedenverdieping over alles is nagedacht. Een efficiënte indeling. Meer verwerkingsruimte voor de worstmakerij, uitbreiding voor de catering en zelfs een ruimte voor workshops die ook door andere bedrijven kan worden gehuurd.


Geheel nieuw

Bob Owel heeft niets uit de ‘oude’ zaak mee verhuisd. Alles is gloednieuw. ‘Ik heb afscheid genomen van de oude winkel en daar komt een vestiging in van I Love Sushi. Ook het inventaris wordt verkocht en ik begin met een compleet nieuwe winkel’. 

De ondernemer geeft aan dat er voor de klanten nu ook de mogelijkheid is om in zelfbediening vers voorverpakt vlees te kopen als er weinig tijd voor boodschappen is. Maar men kan ook kiezen voor de koop achter de vitrine waar vakslagers klaar staan en de klant van een goed advies kunnen voorzien. ‘Het mooie is de combinatie van modern en traditie in onze nieuwe winkel. Er zit een slimme route in en een centraal afrekenpunt. Bij de broodjescounter komt een handige bestelzuil en binnenkort wordt ook het zelf scannen mogelijk’, noemt Bob Owel alle nieuwe pluspunten op. 

Samen met zijn vrouw Marja en zijn team van twintig medewerkers ontvangen u graag in de gloednieuwe eigentijdse winkel.


n Tankstation De Jong krijgt een ander kleurtje

Total n Het zal voor de klanten even wennen worden maar na veertig jaar Shell heeft directeur Harold de Jong een belangrijke stap genomen. Heel bewust want de omschakeling van Shell naar TotalEnergies heeft voor de klanten een aantal voordelen.

Door Piet van Kampen

‘Het wordt Tota(a)l anders’ heeft De Jong als ludieke woordspeling in huis. Hij licht toe wat dat allemaal inhoudt. ‘Natuurlijk is de brandstof van Total wereldwijd bekend als zijnde van uitstekende kwaliteit’. Dat staat zonder meer buiten kijf. Maar waarom dan toch de switch van de eveneens prima brandstof van Shell naar de nieuwe leverancier? ‘Kijk’ vervolgt de directeur, ‘bij TotalEnergies kunnen de klanten hun lokale en favoriete voetbalclub steunen met de speciale TotalEnergiesclubcard.

Katwijk is een voetbaldorp en heeft veel leden en supporters. Dat is een van de redenen van de omschakeling. Bovendien kan iedereen profiteren van landelijke interessante acties. De zakelijke Shellpas kan worden omgeruild voor de TotalEnergiespas. Maar er zijn meer redenen waarom wij per 1 november veranderen.. De bezitters van een zakelijke tankpas kunnen profiteren van kortingen. Een belangrijk financieel voordeel is dat de Shellpas 2.50 euro per maand kostte en de nieuwe TotalEnergiespas 3,95 euro voor een heel jaar. Dat is de eerste winst voor de pashouders'. Daarnaast ontvangt de gebruiker van de premium brandstof genaamd Excellium 2 weken lang gratis pech hulp. Alles bij elkaar opgeteld een weloverwogen besluit van De Jong.

De pompen worden vernieuwd en ook het voorterrein krijgt een up-to-date uitstraling. Per 1 december wordt er een nieuwe wasstraat neergezet welke de modernste in de regio is met onder andere een schuimdouche en de beste oplossing om velgen te reinigen. De enthousiaste ondernemer gaat wel degelijk met de tijd mee en past nieuwe ontwikkelingen toe.


Als vanouds

De verandering zal ongetwijfeld meer nieuwe voordelen opleveren voor de klantenkring. Maar zoals vanouds zijn het nog steeds dezelfde vertrouwde gezichten in het bedrijf. Zoals bij het succesvolle Eet & Gerei waar de heerlijke broodjes gretig aftrek vinden. Waar in deze mooie shop nog steeds een keur van kwalitatieve producten te vinden is.

Tijdens de omschakeling zullen de werkzaamheden aan het pompstation van 1 tot en met 3 november duren. Dan kan er niet worden getankt maar de tankshop is wel gewoon geopend. Na 3 november is het Tota(a)l anders.

| Foto: Piet van Kampen