PCOB

Uitnodiging n De maandelijkse contactmiddag PCOB Afd. Regio Rijnsburg wordt gehouden op woensdag 13 oktober in de Voorhof, aanvang 14.30 uur. Centraal staat de KNRM: De koninklijke Nederlandse Reddingmaatschappij. Deze organisatie helpt en redt mensen in nood op het water. Meneer van de Bent uit Rijnsburg werkt zelf ook mee op de reddingsboot en vertelt hier over. Voor deze contactmiddag hoeft u zich niet meer in te schrijven. 


Coming-Outdag

aandacht n In de tuin van het gemeentehuis wordt a.s. maandag 11 oktober de regenboogvlag gehesen. Het is dan Coming-Outdag. Een dag om stil te staan bij de acceptatie van LHBTI’s. Voor de gemeente Katwijk is het belangrijk om te laten zien dat meedoen in de samenleving een zorg is van ons allemaal en ook dat je mag zijn wie je bent, ongeacht wie je bent. Met de Coming-Outdag worden ook de Doe Mee Weken afgesloten. Om de combinatie met sport extra te benadrukken zal wereldkampioen turner Jeffrey Wammes samen met wethouder Corien van Starkenburg de regenboogvlag bij het gemeentehuis (om 8.30 uur) hijsen. Jeffrey behaalde op 17-jarige leeftijd  twee gouden medailles op de onderdelen vloer en sprong tijdens wereldbekerwedstrijden te winnen. Sinds 2019 is Jeffrey ook Pride Ambassadeur. Naast de vlag op het gemeentehuis zijn ook de sportverenigingen gevraagd om op die dag de regenboogvlag te hijsen. 


Kindercollege

Persoonlijk n verhaal. Dieuwertje Blok komt in de herfstvakantie, vrijdag 22 oktober van 10.30 tot 11.30 uur, in de Makersplaets van de Hoofdbibliotheek aan kinderen van 9 tot en met 12 jaar vertellen over vrijheid. Ze doet dit aan de hand van haar eigen persoonlijke levensverhaal. Gratis toegangskaart van te voren regelen via                 www.bibliotheekkatwijk.nl