Stoptober


Komende maand is het weer stoptober! 

Dan worden alle rokers uitgedaagd te stoppen met roken. 

Veel mensen proberen te stoppen met roken, maar lang niet iedereen lukt het ook daadwerkelijk. Daarnaast willen veel mensen niet stoppen met roken omdat zij bang zijn dikker te worden. 

Mensen die stoppen met roken krijgen vaak de neiging om meer te gaan snoepen. Zakken chips, drop, chocolade, zoutjes en koekjes worden wel erg verleidelijk om als vervanging voor het roken te gaan gebruiken.

Daarnaast versnelt de nicotine in sigaretten de stofwisseling, en na het stoppen verbrandt het lichaam minder calorieën. 

Als u van plan bent om te stoppen met roken, is het belangrijk u te realiseren dat het bijna noodzakelijk is om meer te bewegen om de stofwisseling op gang te houden. 

Het voedingscentrum adviseert elke dag minimaal 30 minuten flink te bewegen. Door meer te wandelen, fietsen of sporten verbrandt u veel calorieën. U voelt zich echt beter in uw vel als u regelmatig beweegt. 

Het is ook belangrijk te weten dat de eerste zes weken na het stoppen het moeilijkste zijn. Probeer dus steun bij mensen in uw omgeving te vinden als u het moeilijk heeft. 

Als u stopt met roken, is het goed om heel bewust met uw voeding om te gaan. 

Probeer regelmatig te eten en ook volgens de schijf van vijf. 

Dit betekent zoveel mogelijk volkoren producten en verse groenten en fruit. Op de website www.stoptober.nl kunt u veel nuttige tips en links vinden voor het stoppen met roken. 

Bij Apotheek Rijnsburg kunt u alle ondersteuning van ons verwachten, veel hulpmiddelen zoals niconepleisters komen ook voor vergoeding in aanmerking. Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114