Schminken tijdens Kinder boekenweek

Mee n doen. Worden wat je wil, De Kinderboekenweek, welke gehouden wordt van 6 oktober t/m 17 oktober 2021, staat dit jaar in het teken van ‘Worden wat je wil. 'Later als ik groot ben word ik….'. Natuurlijk besteedt Readshop Rijnsburg in de Hoftuin aandacht aan de Kinderboekenweek. In de winkel kan je woensdagmiddag 6 oktober van 14.00 tot 16.00 uur laten schminken of een glitter tattoo laten zetten. Meer info over de Kinderboekenweek zie elders in deze krant.


Fixie is populair

Informatief n Inwoners van Katwijk gebruiken massaal Fixi, het meldsysteem om aan te geven dat er iets kapot is of anders moet in de openbare ruimte. Tussen 1 januari en 1 juli 2021 zijn er 7.463 meldingen binnengekomen. Dezelfde periode een jaar eerder waren er dat 5.978. De gemeenteraad wilde weten hoe het stond met Fixi en waarom er zoveel meldingen nog openstaan. 4,8 procent (354 meldingen) waren medio augustus nog niet afgehandeld. Volgens de gemeente een ‘beheersbaar aantal’. ‘In de komende weken wordt prioriteit gegeven aan het afdoen daarvan.’ In Fixi kan men melding maken over onvolkomenheden in de openbare ruimte, zoals vernieling, slechte bestrating, een kapotte parkeermeter of ondergrondse container, afgewaaide takken of zwerfafval


Prikbus

Hoftuinplein n Vorige week zaterdag stond de GGD Prikbus voor het eerst op het Hoftuinplein. Er zijn voor de eerste keer 68 prikken gezet, waarvan 63 eerste en 5 tweede prikken. De GGD Prikbus staat elke zaterdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur op het Hoftuinplein. Je kunt binnenlopen zonder afspraak, ook voor een tweede prik. Er wordt gevaccineerd met Pfizer.