RVV toont karakter in Brabant

Volleybal n Zaterdag 25 september stond er voor Habithuis RVV een reis naar het zonnige zuiden op het programma. Donki Sjot uit het gezellige Den Dungen was de tegenstander.

Voor het gevoel begon RVV stroef in de eerste set. Een gat werd er nog niet geslagen, waardoor het team niet gerust stond te spelen. Via een aantal goede blokkeringen maakten de westerlingen het verschil. Via een dubbele wissel, Ard de Mooij en Thijmen Heemskerk kwamen erin, bracht Habithuis RVV Donki Sjot de genadeklap toe. (19-25)

Het tweede bedrijf vertoonde veel gelijkenissen met die daarvoor. Het was voor beide teams hard werken, wat de schoonheid van het spel niet altijd te goede kwam. Bij een gelijke stand van 12-12 kwam aanvoerder Bas van der Tang aan service. Door een goede reeks bracht hij zijn ploeg naar een ruime voorsprong, waardoor RVV de set gecontroleerd en zonder zorgen kon uitspelen. (18-25)

Met de wetenschap dat de derde set altijd dubbel telt, gingen de Katwijkers gemotiveerd van start. Aanvallend wist de ploeg echter weinig te brengen. Ook de middenblokkering liet een paar steken vallen. Op vechtlust bleven de mannen uit het visserdorp toch nog in de set. Enkele scheidrechterlijke dwalingen gooiden echter alsnog roet in het eten. RVV verloor deze frustrerende, niet verdiende set, jammerlijk. (25-23)

Opnieuw een stroeve start in de vierde set. Alles lukte wel, maar heel overtuigend was het niet. Toch bleven de heren in het blauw keihard werken en uiteindelijk liet ze toch hun klasse zien. Robert de Vries pakte zijn puntjes op de blokkering, wat zorgde voor vertrouwen bij de bezoekers. Vrij relaxed kon de set uit worden gespeeld. (16-25)


Zaterdag 2 oktober wacht VC Limac uit Linne. Hen wacht een lange reis richting de randstad. Dit team zal deze tocht graag beloond zien worden door een aantal punten, strijd valt dus te verwachten. Habithuis RVV is gebrand om de ongeslagen status door te zetten. Om 18.00 in de eigen knusse Boorsmazaal zal gaan blijken of de Katwijkers dit gaat lukken.


Opbrengst KWF ruim 13.000 euro 

collecte n De collecte voor KWF Kankerbestrijding in Rijnsburg heeft maar liefst € 13.652,75 opgebracht. 

KWF Kankerbestrijding afd. Rijnsburg is heel veel dank verschuldigd aan alle goede gevers, want zonder uw vrijgevigheid was deze opbrengst niet tot stand gekomen. Maar ook dank aan alle collectanten voor hun inzet. Alle straten hebben zij belopen met dit prachtige resultaat als opbrengst. Het kan ook zo zijn dat u niet thuis was, u was aan het werk, een dagje uit, met vakantie of wat dan ook en wilt u alsnog een bijdrage leveren? Dat kan: doneer online via kwf.nl, of stort uw bijdrage op NL36 RABO 0336 8525 68 t.n.v. KWF Kankerbestrijding. Ook kunt u uw gift met enveloppe in de brievenbus van Koestraat 1 in Rijnsburg deponeren.


Meer studio’s Kleipetten-Zuid

Ingezonden n DURF. Er gaat gebouwd worden bij Kleipetten-Zuid. Het wordt een project met zo'n 184 woningen, terwijl er volgens het bestemmingsplan 220 mogelijk zijn. De gemeente heeft voldoende rekening gehouden met het aandeel sociale huurwoningen en betaalbare koopwoningen. 

Desondanks zien wij mogelijkheden om het aantal studio’s voor jongeren en alleenstaanden fors te verhogen. De woningcrisis vraagt om extra stappen en DURF wil die nemen. Wij hebben daarom een motie ingediend om bij de verdere uitwerking het aantal studio's te vergroten, maar helaas is deze door alle partijen afgewezen.

Een korte uitleg. Waarom stemmen partijen tegen meer studio’s? Een meerderheid van de gemeenteraad wil een nieuwe groennorm van 65 m2 openbaar groen per woning hanteren. Op die manier zal er inderdaad meer groen worden gerealiseerd en daar kun je normaal gesproken niet tegen zijn, maar onze angst is dat we ook de noodzakelijke woningbouw onnodig belemmeren. In de praktijk blijkt dit al bij het woningbouwproject Kleipetten-Zuid.

Op dit moment kent Rijnsburg 23 m2 openbaar groen per woning. De gemeente wil dit dus verhogen naar 65 m2 en wil dit bij nieuwbouwprojecten ook meenemen. Ons voorstel is om de groennorm bij dit project te houden op 50 m2 openbaar groen per woning. Op die manier gaat de mate van groen gemiddeld nog steeds fors omhoog, maar blijft er ook genoeg ruimte om studio’s toe te voegen aan het project. Er is dan bij het woningbouwproject Kleipetten-Zuid sprake van een maximalisatie van het aantal woningen, er wordt gebouwd voor de groepen die het nodig hebben, er is sprake van meer groen dan in andere wijken, voldoende parkeerplaatsen en water. Ter illustratie: het toevoegen van 20 extra studio's voor jongeren en alleenstaanden zorgt maar voor een bebouwing van 1% van het totale projectgebied. 

Helaas kon dit niet op een meerderheid van de gemeenteraad rekenen. 


Kom recreatieschaatsen bij RIJC

Oproep n Hierbij doen de trainers van de Rijnsburgse IJsclub een oproep om gebruik te maken van het recreatieschaatsen op de Leidse IJsbaan. Het begint op zaterdag 9 oktober en wel van 9.00 tot 10.00 uur.

Het uur is voor de RIJC-schaatsers gereserveerd en dat is uniek, want je hebt veel ruimte om lekker te kunnen schaatsen. Ook leer je o.l.v. 3 deskundige trainers de techniek goed onder de knie te krijgen. Corry Kagenaar neemt de beginners onder haar hoede, Henk de Mooy de middengroep en Thomas de Mooy de snelle groep. Op dit moment hebben 30 schaatsers zich aangemeld, maar we hopen toch wel dat we de 50 schaatsers gaan halen. Ook niet-RIJC schaatsers zijn welkom vanaf 16 jaar. Het zijn ruim 20 lessen en je leert op een snelle manier goed schaatsen. Je kunt een gratis proefles meedraaien of een strippenkaart van 5 lessen nemen. Na afloop kun je gezellig boven in het restaurant genieten van een kopje koffie/chocolademelk met een lekker stukje appeltaart. Je kunt je opgeven op de website va de RIJC: www.rijnsburgseijsclub.nl.