Op uitnodiging van Wijkraad Rijnsburg bracht het college B&W dinsdagmiddag o.a. een bezoek aan het Spinozahuis. | Foto: CvdS.
Op uitnodiging van Wijkraad Rijnsburg bracht het college B&W dinsdagmiddag o.a. een bezoek aan het Spinozahuis. | Foto: CvdS. Foto: CvdS

Spinozahuis onderdeel wijkbezoek college

werkbezoek n Op uitnodiging van Wijkraad Rijnsburg, ging het college van B&W afgelopen dinsdagmiddag op bezoek bij Indoorvolkstuin aan het Kanaalpad en brachten zij later die middag een bezoek aan Kinderboerderij Westerweide. 

Tussendoor stond het museum het Spinozahuis op het programma.

‘De bekende filosoof Baruch Spinoza was de kraamkamer van de Verlichting. Voor zijn tijd deed hij gewaagde uitspraken.’ Deze woorden sprak de heer Aart Dijkzeul, een van de vrijwilligers van museum het Spinozahuis. 


In het Spinozahuis is momenteel een expositie te zien van het Theologisch-Politiek Traktaat. Een gewaagd boek welke Spinoza in 1670 publiceerde. De heer Dijkzeul vertelde ook over de uitbreidingsplannen van het museum. Jaarlijks brengen zo'n 2.500 mensen een bezoek aan het museum. ‘Veertig procent van hen komt uit het buitenland', aldus de heer Dijkzeul. Het museumbestuur heeft vergevorderde plannen om de ruimte her in te richten en daarmee het bezoekersaantal te verdubbelen. Het vernieuwingsplan omvat een aparte nieuwe entree. Middels hedendaagse multimediale en interactieve onderdelen krijgt men een kijkje over het leven en gedachtegoed van Spinoza en over de betekenis hiervan in deze tijd. Daarbij behoudt het museum de historische kwaliteit en authentieke sfeer.
Lees verder op pagina 5.