Filmavond doof kind

Iedereen n in Katwijk moet mee kunnen doen. Maar voor sommige inwoners is dat niet zo vanzelfsprekend. Want wat als je doof bent, of blind? Dan loop je soms letterlijk tegen hobbels aan.

Om te laten zien over welke hobbels het gaat organiseert de gemeente Katwijk samen met Tripodia op 1 oktober 2021 in het kader van de start van de Week van de Toegankelijkheid een filmavond, waar gratis de film Doof Kind wordt getoond. 


Jaarlijks vindt de Week van de Toegankelijkheid plaats. De Week van de Toegankelijkheid richt zich op meer bewustwording in de maatschappij over het kunnen meedoen van inwoners met een beperking. Dit jaar is het thema van de week ‘Uit en Thuis’. Tijdens de week wordt daarom aandacht gevraagd voor toegankelijke winkels, horeca, theaters, natuurgebieden, sportaccommodaties, festivals etc. Van 4 tot en met 9 oktober organiseren verschillende organisaties uit Katwijk diverse activiteiten. Deze activiteiten zijn zowel voor inwoners met als zonder beperking.

Na de film is er een gesprek met de hoofdpersoon Tobias, regisseur en vader Alex de Ronde, inwoner Ruben van Duijn en wethouder Corien van Starkenburg over het thema Toegankelijkheid.


Deze activiteit is onderdeel van de Doe Mee Weken. Aanmelden kan via www.doemeeinkatwijk.nl (activiteit: Filmavond Doof Kind) of via een e-mail naar m.lucassen@katwijk.nl.