Fietsmaatjes zoekt coördinatoren

Samen n bewegen. In de gemeente Katwijk is onlangs de stichting Fietsmaatjes Katwijk opgericht. ?Fietsmaatjes is bedoeld voor iedereen die graag buiten komt, in beweging is en houdt van sociaal contact. Voor mensen die er graag op uit gaan met de fiets maar dit door een beperking niet meer zelfstandig kunnen. 

Binnenkort worden de eerste fietsen geleverd en daarom is Fietsmaatjes Katwijk op zoek naar coördinatoren die de contacten met een deel van de gasten en vrijwilligers onderhouden. Zij worden?begeleid?door een hoofdcoördinator.? 

De specifieke taken van een coördinator zijn het voeren van intakegesprekken met nieuwe gasten en vrijwilligers, het plannen van proefritten met nieuwe gasten en vrijwilligers. Maar de maatjes aan elkaar koppelen en daarna de contacten is iets wat de taak inhoudt. 

Voor deze taak moet u rekening houden met een tijdsbesteding van 1 dagdeel in de week. Het is handig als u op werkdagen overdag beschikbaar bent hiervoor.?

Voor meer informatie kunt u terecht bij:? Greet van?Beele, 06-54931325 of stuur een emailbericht naar?greetvanbeele@fietsmaatjeskatwijk.nl 

Als u maatje wilt worden, als vrijwilliger of gast kunt u zich aanmelden via de website www.fietsmaatjeskatwijk.nl of stuur een mail naar
info@fietsmaatjeskatwijk.nl


Bloemenveiling plaatst ruim 25.000 zonnepanelen

Royal n FloraHolland heeft een groot, nieuw zonnedak in gebruik genomen op haar locatie in Aalsmeer. In totaal liggen nu meer dan 25.000 zonnepanelen op de daken, verspreid over drie locaties in Aalsmeer, Rijnsburg en Eelde. Het gebruik van zonnepanelen draagt bij aan de doelstelling om de CO2 uitstoot van de bedrijfsvoering van Royal FloraHolland verder terug te dringen. Samen wekken deze zonnepanelen zo’n 7,5 GWh/jaar op, wat te vergelijken is met het jaarverbruik elektra van circa 2.700 huishoudens.


Aanhoudingen in onrustig centrum

Ongeregeldheden n De politie heeft in de nacht van zaterdag naar zondag ingegrepen in het centrum van Katwijk. Rond half twee was het onrustig rondom de Tramstraat. Diverse politie-eenheden kwamen ter plaatse.

De horeca sluit om middernacht, maar een groep jongeren bleef rondhangen in het centrum. Agenten die ter plaatse kwamen zouden spullen naar hun hoofd gegooid hebben gekregen. De politie heeft ook politiehonden ingezet om de rust te doen wederkeren. De politie heeft zes aanhoudingen gedaan, waarvan tenminste één minderjarige.