Afbeelding
Foto: K. van Delft

Toneel

handelen n Ooit een amfitheater gezien? Romeinen spaarden kosten noch moeite om een theater te bouwen met waterinstallatie waar een heus schip kon varen en slag kon leveren met een tweede. 

Aangrijpende meningsverschillen werden als het ware uitgevochten op een mega toneel. Zonder geluidsinstallatie was het voor alle toeschouwers te aanschouwen hoe wijs of dom een mens kan zijn. Een mooie avond of middag leverde dit op: “ter lering én vermaak”. 

Ook een goede film in de bioscoop of op de luie bank gezien kan ertoe leiden dat je niet alleen ontspant maar ook een inzicht aangereikt krijgt. Je kunt je bij het gestuntel van een hoofdrolspeler afvragen waarom hij niet een betere keuze maakt. 

Ook romans zijn zo geschreven, of: de Bijbel! 

Neem bijvoorbeeld het verhaal van koning Saul, die mislukt, die niet goed luistert of zelfs helemaal niet. Hij luisterde niet naar dure en goede raad en heeft zo tenslotte een jammerlijk einde. Een tragedie dus!


hulp vragen

Soms doet een aangrijpende of zelfs bizarre situatie zich voor in je persoonlijk leven. Wat moet je nu doen? Ineens sta je midden in een crisis die je niet gezocht hebt. Je krijgt in het leven niet alleen wat je wilt, maar ook wat je niet wilt. Heb je gereedschap meegekregen waarmee je nu handelen kunt? Er zijn heel wat situaties in het leven waarvoor je niet geleerd hebt wat nu te doen. Je mag om hulp vragen aan familie of een buur of kennis. Je kunt gebruik maken van wat je ooit iemand anders in een moeilijke situatie hebt zien doen. 

Je hoeft je niet stoer voor te doen: als je een fout gemaakt hebt in dit unieke gebeuren mag je zeggen, het spijt me, ik ga het anders doen. Vragen om raad is beter dan niets doen. Opnieuw beginnen is beter dan een heilloze weg uitlopen. En bidden komt in de beste families voor. Of je nu kerkelijk bent of niet: ontelbaar het aantal mensen dat bidt en daaruit kracht put. Het geloof dat de Ander boven ons of in ons hoort en begrijpt en je hart met een nieuwe vrede wil vervullen en misschien wel helpt door een nieuw inzicht, ja dat geloof is geruststellend. Het is een kompas in woeste storm. Het is grond onder de voeten waar jouw aarde wankelt.


Met vriendelijke groet,
ds. Piet


Vlietzangers gaan weer zingen

Vanaf n morgenavond, vrijdag 24 september gaan de Vlietzangers weer wekelijks repeteren in het IJsnest.

De repetities hebben noodgedwongen anderhalf jaar stilgelegen, maar nu kan het weer. Nieuwe leden zijn van harte welkom, zowel mannen als vrouwen.

Belangstelling? Kom gerust eens binnenlopen op vrijdagavond. Vanaf 20.00 uur wordt er gerepeteerd. U kunt natuurlijk ook even bellen met de voorzitter de heer Wim Brugmans 06 51175295. Hij kan u alles vertellen over het lidmaatschap van de Vlietzangers.


Boeketdienst

uitnodiging n Op zondag 26 september is iedereen welkom in de Boeketdienst om 17.00 uur in de Immanuelkerk. 

Iedereen...want er is geen maximum meer aan het aantal bezoekers en bij klachten blijft u natuurlijk thuis. Zondag verzorgt de Praiseband de muziek. 

Eugëne Poppe zal spreken over God als Bevrijder. Voor de dienst is er vanaf 16.30 uur koffie en thee in de hal van de kerk.


Eerste PCOB contactmiddag geslaagd

PCOB n afdeling Regio Rijnsburg hield vorige week woensdagmiddag weer een eerste contactmiddag. 

2e voorzitter Aafke Ravensbergen liet weten blij te zijn om iedereen weer te zien. De aanwezigen genoten van een film van de Verhalenvangers over Rijnsburg als dorp van vroeger. Een stukje nostalgie. Na de pauze werd een film getoond over Open Tuinendag. 

De volgende contactmiddag is woensdag 13 oktober om 14.30 uur in de Voorhof. Spreker is de heer v.d. Bent over de KNRM.
| Foto: K. van Delft.