Delano Asante kon tegen Hardenberg helaas niet de gelijkmaker scoren. | Foto: G. van der Meij Foto: G. van der Meij

Rijnsburgse Boys verliest uit tegen HHC Hardenberg

n Wel winnaar bekerduel derby Quick Boys

voetbal n Rijnsburgse Boys op vreemde grond, het blijkt dit seizoen vooralsnog geen goede combinatie. De punten worden thuis behaald. Ook belangrijk, maar als je in de top wilt meedraaien zal er ook uit gewonnen moeten worden.

Trainer Henk Wisman ging in de rust van de wedstrijd precies vijf minuten flink tekeer. Hij en zijn assistent Jan Blankespoor zaten na de rust al weer snel in de dug out en spraken over hoe het verder moest tegen HHC Hardenberg.

dramatische eerste helft

De uitwerking van woorden en wissels leverde in elk geval een Rijnsburgse Boys op dat iets beter voor de dag kwam, dan in de dramatische eerste helft. In die periode viel er slechts een schot(je) op doel te noteren van Max Hudepohl. Hardenberg was effectief in het afstraffen van fouten aan Rijnsburgse kant. Bert Koomen kopte bij het uitverdedigen precies op het hoofd van Jurjan Mannes. De ervaren oud prof mocht de score zomaar openen. Zijn al even ervaren collega Rob van der Leij drong hierna een aantal keren aan.

Het was voor de Uien blijkbaar geen signaal om de verdediging beter op orde te houden. Van der Leij mocht de stand ongehinderd verdubbelen.

Na de rust werd de ene Bram (Ros) gewisseld voor de andere (De Bruin). Rob Zandbergen werd vervangen door de goed spelende Mark Mieras. “Ik speelde een goede voorbereiding, maar raakte geblesseerd. Ik ben er trots op dat ik vandaag mijn debuut mocht maken.”

Jeroen Spruijt kon iets terug doen en ook de invallers Van Otterlo en Assante kregen kansen. Het lukt echter niet om nog een puntje mee naar huis te nemen.

Zaterdag wacht op Middelmors SV Spakenburg (aanvang 15.00 uur).

Bekerduel

Tussendoor speelde de geelzwarten dinsdagavond nog de derby (voorronde KNVB beker) tegen Quick Boys. Rijnsburgse Boys speelde fel en gretig, aangemoedigd door een grote schare supporters. Meer dan een handvol kansen in de eerste helft leverde echter nog geen voorsprong op. De beloning voor het prima veldspel volgde wel vroeg in de tweede helft. Twee goals binnen tien minuten waren voldoende om het humeur op sportpark Nieuw Zuid op een dieptepunt te laten belanden: 0-2. De derby kreeg daarmee dezelfde uitslag als de vorige editie in de competitie op 1 februari 2020. De gewilde revanche voor die pijnlijke nederlaag heeft er geen moment ingezeten. Een uitgebreid verslag op de website van Rbb.