Prikbus naar Hoftuinplein

Vanaf n zaterdag 25 september staat de prikbus van de GGD Hollands Midden op het Hoftuinplein in Rijnsburg. Van 14.00 tot 17.00 uur kan iedereen daar terecht voor een vaccinatie zonder afspraak. De prikbus op het Andreasplein in Katwijk staat dinsdag 21 september voor het laatst.

De insteek van de gemeente was om de twee bussen tegelijkertijd te laten bestaan. Echter ziet de GGD een flinke afname van het aantal mensen dat op het Andreasplein langskwam. Sinds de start begin augustus, zijn er meer dan 950 prikken gezet in Katwijk.



Bij Heemskerk Fresh & Easy

GGD Hollands Midden en OTTO Work Force zetten de samenwerking in om arbeidsmigranten in de regio te vaccineren tegen Covid, door middel van een mobiel vaccinatiecentrum. Met dit initiatief willen zij de drempel tot vaccineren voor arbeidsmigranten verlagen en de vaccinatiegraad in Nederland verhogen. Arbeidsmigranten wonen, werken en verplaatsen zich vaak in groepen, waardoor het voor deze groep essentieel is om gevaccineerd te worden. Zo arriveerde vorige week vrijdag een mobiel vaccinatiecentrum bij Heemskerk Fresh & Easy aan de Vinkenweg in Rijnsburg. In deze regio werken veel hardwerkende mensen uit Oost-Europa in de logistiek en de Groenten- en Fruit sector. Ze zijn voor dag en dauw aan de slag om ervoor zorgen dat onze supermarkten bevoorraad worden en dat onze Nederlandse groenten en fruit hun weg vinden naar de consument. De medewerkers konden op de locatie kiezen voor het Janssen of Pfizer vaccin. Er was ook een GGD-arts aanwezig om vragen te beantwoorden.



Corona update

Burgemeester Cornelis Visser geeft wekelijks een update over corona in de gemeente Katwijk. Dit doet hij voor de camera RTV Katwijk. Wekelijks kunt u deze update volgen via www.allesoverkatwijk.nl