Man of the Match Dani van der Moot was deze middag niet te stoppen. | Foto: J. Jungerius.
Man of the Match Dani van der Moot was deze middag niet te stoppen. | Foto: J. Jungerius. Foto: Jan Jungerius

Tien jaar wachten op een memorabele overwinning

n Rijnsburgse Boys-Katwijk 2-0

Spektakel n Een echte derby. Het was al weer even gelden dat deze op Sportpark Middelmors werd gespeeld. We zouden het bijna vergeten: het gebruikelijke nachtelijke bezoek van supporters uit Katwijk (het veld lag ´s morgens vroeg vol met oranje stressballen), de spanning en de sfeeracties voorafgaande aan de wedstrijd.

Het mooiste was dat er weer 2.000 toeschouwers langs de lijn mochten zitten en staan. Deze genoten van een spannende wedstrijd waar van alles op en aan zat. De punten bleven dit keer in Rijnsburg: Het was al weer tien jaar geleden dat dit het geval was.


Een minuut stilte voorafgaande aan de wedstrijd voor Frans Albers. De verzorger van vv Katwijk was zaterdagmorgen vroeg overleden na een ernstige ziekte. Daarna de wedstrijd, waarin het leek dat de spelers van vv Katwijk met hun hoofd bij steun en toeverlaat Albers waren. Katwijk trainer Anthony Correia memoreerde hier ook aan na de wedstrijd. Feit was dat zijn ploeg goed aan de wedstrijd begon. Rijnsburg doelman Zonneveld moest al zijn kunsten vertonen na een kopbal van Robbert Susan, de aanvoerder van Katwijk. Toen, misschien tegen de verhouding in, Rijnsburgse Boys op schitterende wijze op 1-0 kwam, leek de Katwijkse ban gebroken. Dani van der Moot was de doelpuntenmaker, na een strakke voorzet van Rob Zandbergen.


De tweede helft was volledig voor Rijnsburgse Boys. Dit werd uitgedrukt in, weer een fraaie treffer, van Van der Moot. Hij moest de donderdagtraining nog laten schieten vanwege een enkel blessure, maar mocht zich zaterdag toch tronen tot matchwinner. In de slotfase deelde scheidrechter Bos nog twee rode kaarten uit. Ook dit hoorde weer bij zo´n echte dorpsderby.


Rijnsburgse Boys blijft door deze overwinning in de top meedraaien. Zaterdag de uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg. Aanvang 15.30 uur.


Halve marathon van Katwijk geannuleerd 

n Wel groen licht voor wandelaars Halve van Katwijk

Event n De organisatie van dit event heeft besloten dat de Halve marathon van Katwijk, die gepland stond op zaterdag 25 september a.s. niet door te laten gaan.

‘De organisatie van de Halve van Katwijk wil graag een veilig, sportief en plezierig evenement organiseren. De uitgestelde 38e editie moet een editie worden waar we met z’n allen trots op kunnen zijn. Waar deelnemers én toeschouwers kunnen genieten van de diverse hardloop-afstanden in het Nationaal Park Hollandse Duinen met veel voor- en napret in ons start/finishdorp nabij de Vuurbaak op de Boulevard’, zo laten zij weten. 

Met de huidige en de te verwachten verlenging en/of nieuwe maatregelen zien we daartoe geen kans.

Inmiddels zijn de deelnemers van de hardloop- en wandelafstanden geïnformeerd over de annulering van de Halve van Katwijk. Hun inschrijving voor zaterdag 25 september is komen te vervallen en inschrijfgelden worden uiteraard niet geïncasseerd.


wandelen

Er is wel goed nieuws voor de wandelaars. Zij kunnen op zaterdagochtend 25 september toch van start. Dankzij een welwillende gemeente en met inbegrip van een aantal beperkende maatregelen zijn er mogelijkheden om de Halve van Katwijk dit jaar als wandelevenement door te laten gaan.

Eén van de beperkende maatregelen is dat helaas niet meer kan worden ingeschreven voor de drie wandelroutes van 21, 15 en 10 kilometer. Daarnaast moet een vaccinatiebewijs of negatieve testuitslag worden getoond. Ook zijn toeschouwers niet welkom.

Zaterdag 25 september gaat het wandelevent wel door. | Foto: pr.