We are back!

We zijn terug! Het zijn de woorden die in grote letters op de posters prijken van de deelnemende orkesten aan Taptoe Katwijk. De Taptoe, die door onze collega’s van muziekvereniging DVS uit Katwijk georganiseerd wordt, vindt plaats op 18 september. De locatie hiervoor is de Rijnsburgse Middelmors. Het belooft een mooie avond te worden. Natuurlijk vanwege het ijzersterke deelnemersveld wat de organisatie bij elkaar heeft gekregen. Naast de Flora Band, zullen ook K&G, Exempel, de Rijnmondband, Juliana Amersfoort, Showband Urk en natuurlijk de gastheren van DVS en DVS Junioren optreden. Maar minstens net zo mooi vanwege het feit dat het voor veel orkesten de eerste taptoe is sinds lange tijd.

Als Flora Band Orkesten kijken we enorm uit naar het moment dat we weer voor publiek kunnen optreden. Sinds maart 2020 heeft er, met uitzondering van een paar optredens van de Jong Flora Band, geen optreden meer plaatsgevonden. Ruim 1,5 jaar niet kunnen doen wat je het allerliefste doet is voor veel leden een enorm gemis geweest.


Voor een actieve muziekvereniging met vier orkesten, met vele optredens per jaar, was de afgelopen periode dan ook even schakelen, maar zijn er ook diverse nieuwe initiatieven ontstaan. Van digitaal lesgeven op afstand, online kookworkshops en FIFA toernooien, naar een succesvolle vis drive through. Het laatste evenement kon rekenen op veel belangstelling vanuit de gehele regio. Tenslotte werden wij in mei uitgeroepen tot ‘Club van het Jaar’ in de gemeente Katwijk. Zaken waar we als verenging trots op zijn. Daarnaast is het mooi om te zien dat onze leden zeer betrokken zijn en de vereniging in deze bijzondere tijd trouw zijn gebleven. Net als alle andere jaren konden we ook dit jaar weer een aantal jubilarissen in het zonnetje zetten. Via deze weg willen wij nogmaals Jacquelien Noteboom, Mathijs Swagers en Richard de Winter van harte feliciteren met hun 25 jarig jubileum. Verder gaan onze felicitaties uit naar Ton van Es, Quintin Meyer, Julian de Mooij, Rienk Noort, Sander Ravensbergen, Boyd de Vogel en Danny Achterberg met hun 12 ½ jarig jubileum.


Als muzikant wil je niets liever dan optreden voor een enthousiast publiek. Gelukkig lijkt er steeds meer mogelijk. De agenda's van de vier orkesten stromen langzaam maar zeker weer vol met mooie optredens. We beginnen met Taptoe Katwijk op 18 september. Een week later is de Flora Band te zien op de taptoe Haarlemmermeer in Hoofddorp. Kortom; We Are Back!

Ps. Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste leden (m/v). Kijk voor meer informatie op
www.floraband.nl