Dennis van der Plas tijdens Jong Sparta – Rbb. | Foto: H. Heemskerk. Foto: Hans Heemskerk

Lesje effectiviteit voor Rijnsburgse Boys

n Jong Sparta -Rijnsburgse Boys 3-1

Sport n Op een prachtige nazomer zaterdagmiddag speelde Rijnsburgse Boys in Rotterdam op het beroemde Kasteel. Het affiche tegen Jong Sparta mocht er zijn. Bovendien reisden de Boys af als de trotse koploper van de Tweede Divisie. Helaas was dit tijdens de terugreis niet meer het geval.

Na een rommelige openingsfase waarin er van echte kansen nauwelijks sprake was, was het Jong Sparta dat de score opende. Een glijpartijtje van Dennis van der Plas zorgde ervoor dat Patrick Brouwer een niet te missen kans kreeg: 1-0. Een domper voor de mannen van Henk Wisman die zich echter snel herstelden. In de 34e minuut was er een goed opgezette aanval van Bram Ros en Jeroen Spruijt. Laatstgenoemde zag Dani van der Moot volledig vrij staan. Zijn prachtige afstandsschot was de gelijkmaker. Vlak voor de rust was het Masies Artien die de bal, een meter voor de doellijn, plots voor de voeten kreeg. Helaas schoot hij hoog over.

Na de rust waren de kansen voor de Uien. De bal ging net naast, werd van de doellijn gehaald of paal en lat stonden in de weg. Jong Sparta scoorde wel al had coach Geert Arend Roorda daar wel twee keer een dubbele wissel voor nodig. Eerst kopte de lange Pepijn Doesburg raak en even later was het Marouane Afaker (oud Katwijk) die met een fraai schot Rijnsburg doelman Wesley Zonneveld kansloos liet. Jammer, want Rijnsburgse Boys was beslist niet minder dan de jeugdige Spartanen, het ontbrak zaterdagmiddag gewoonweg aan effectiviteit.

derby

A.s. zaterdag 11 september (aanvang 15.00 uur) speelt Rijnsburgse Boys de derby tegen koploper VV Katwijk. Om zoveel mogelijk toeschouwers de mogelijkheid te geven deze wedstrijd bij te wonen, moeten bezoekers van 12 jaar en ouder in het bezit zijn van een vaccinatiebewijs (lees: de QR-code op je Coronacheck App op je mobiele telefoon) of een bewijs van herstel (niet ouder dan 6 maanden). Meer informatie op de website van Rijnsburgse Boys.