Gezinshuis De Stal is feestelijk geopend. | Foto: pr.
Gezinshuis De Stal is feestelijk geopend. | Foto: pr. Foto: pr

Gezinshuis De Stal officieel geopend

Liefde n Op zaterdag 4 september vond de officiële opening plaats van Gezinshuis de Stal in Rijnsburg.

Op deze zonovergoten dag verzamelden alle genodigden zich in de ruime tuin om het huis aan de ‘Tusschen beide Wegen nr. 1’. Wethouder Jeugdzaken van de Gemeente Katwijk Corien van Starkenburg onthulde samen met de kinderen van De Stal een plaquette (gemaakt door Bart en Manon de Mooij) die op de gevel prijkt met daarop de tekst: ‘Zoals een bloem de zon nodig heeft om bloem te worden zo heeft een mens liefde nodig om mens te worden’.

De Stal is inmiddels al weer ruim een jaar in gebruik maar door Corona was een feestelijk momentje niet eerder mogelijk. Lobat en Maarten Kraaijenoord wonen hier met hun eigen zoon Collin en 7 pleegkinderen. Zij bieden daarmee een veilig thuis aan kinderen die tijdelijk niet thuis bij hun ouders kunnen wonen. De Stal is tot stand gekomen met behulp van vele sponsoren uit de lokale gemeenschap en bedrijven die bij de bouw hun bijdrage hebben geleverd. 

In Nederland zijn steeds meer gezinshuizen die het oude internaat voor kinderen vervangen voor de liefde en gezelligheid van een huisgezin. Zoals Lobat Kraaijenoord zelf zegt : “It takes a village to raise a child” 

Gezinshuis De Stal is ook nog eens een duurzaam gebouwd huis vol innovatieve technische dingen zodat ook hier de zorg voor samenleving
ook een rol speelt. Belangstellenden kunnen De Stal volgen via www.gezinshuisdestal.nl