| Foto: pr.
| Foto: pr. Foto: pr

Het slijk der aarde

keuze n Voordat het geld was uitgevonden ruilden mensen onderling. De één had eieren te veel, de andere uien en dat ruilden ze met elkaar. Iedereen gelukkig.

Op zeker moment gingen ze dat opschrijven, met een scherf kraste je de boekhouding op een plankje bijvoorbeeld en weer later hadden ze speciale muntjes om in plaats van levende have dat eerste geld heen en weer te schuiven. Een handige uitvinding! Weliswaar vind ik het merkwaardig, dat dit geld ondertussen wat vreemd is verdeeld. Er zijn mensen die hebben echt veel te weinig geld, zo weinig ondanks hun zwoegen, dat ze ervan moeten vloeken. En andere mensen hebben er wel heel veel van.


Toch is geld nog steeds een mooi ding. Als je het goed bekijkt ben ik eigenlijk een soort beroepsbedelaar: ik leef van de geef. Ik ken allerlei projecten waarin je kunt investeren. Het levert jou als gever geen extra geld op, maar het geeft je wel voldoening om te zien dat jouw bijdrage werkelijk bijdraagt aan een betere wereld. Hoe mooi is het, dat werkgroep de Ruijter hier matrassen en bedden en nog veel meer inzamelt, schoonmaakt, zorgzaam inpakt en brengt op plaatsen waar ze fors tekort hebben daarvan. En kijk nu toch eens wat een lach op de gezichten van kinderen en ouderen en wie al niet meer?! En kijk toch eens wat een warmte je brengt met die jassen en schoenen die door verschillende stichtingen daar gebracht worden. Waar je geeft met liefde bouw je aan de wereld. Waar je investeert in vertrouwen knapt de wereld wat op.


Pas zag ik een paar meisjes met een karretje met bloemen lopen, ik schat die jongedames op een jaartje of tien. Jong geleerd, is oud gedaan. Met een beetje aanpak kun je groeien in zakgeld en meer. Bijzonder is trouwens dat veel zaken in het leven niet te verdienen zijn. Schone lucht, een zonsopgang, gezondheid, geboren worden in Nederland en niet in Afghanistan: het heeft je niets gekost, het is een geschenk. Een vriendelijk woord, de inzet als vrijwilliger, de hulp bij je buren en nog veel meer: het is allemaal onbetaalbaar. Zelfs als je echt iets geeft waarvoor je gespaard hebt, dan nog, waar je nog steeds je boterham met een lach kunt eten – ja dat is een offer, maar ook is het goed voor je hart. Waarom heet geld dan het slijk der aarde, als je er zoveel goed mee kunt doen? Omdat je daar wel voor moet kiezen! Een goede keuze.


Met vriendelijke groet,
Ds. Piet


Optreden Erik de Mooij & Band

Baptistengemeente n Katwijk start op zondag 12 september het nieuwe seizoen met een aanbiddingsavond. Erik de Mooij & Band uit Rijnsburg is hiervoor uitgenodigd. 

De avond start om 19.30 uur en vindt plaats in zalencentrum Tripodia. Voorganger Jaap Ketelaar zal de avond openen. Voor Erik de Mooij en zijn band is dit weer het eerste optreden sinds lange tijd. Toch hebben ze afgelopen coronaperiode niet stilgezeten. Met zijn band bracht hij al verschillende singles uit. Inmiddels is Erik de Mooij & Band een bekende naam aan het worden binnen christelijk Nederland. Hij speelt liederen van onder andere Opwekking, Worship Central, Chris Tomlin, Kees Kraayenoord en gezangen & psalmen in een nieuw arrangement. 


Graag van te voren aanmelden via www.kerkdichtbij.nl/aanbiddingsconcert. 


Alphacursus This is the moment 

Aanmelden n Nu zo na de coronacrisis is DIT het moment om je geloof weer een boost te geven en een nieuwe start te maken met je Hemelse Vader.

De ‘Alpha’ staat bekend als kennismakingcursus van het christelijk geloof. Voor mensen die op zoek zijn naar 'meer'. Maandag 20 september is er een informatieavond, aanvang om 18.30 uur. We serveren een lichte maaltijd en geven je informatie over de cursus. De cursus zal de 10 weken daarna op maandag of dinsdagavond gegeven worden. 


Ben jij benieuwd hoe het ook alweer allemaal zat en wil je weten of er meer is? Welkom. Kijk ook even op www.alpharijnsburg.nl voor enthousiaste verhalen. Als je meer informatie wil, of je wilt je alvast aanmelden: neem dan contact op met Esther van Rijn, 06-23837742 of esthervanrijn80@gmail.com