Het Rijnstreekkoor geeft vrijdag 18 januari het Nieuwjaarsconcert. | Foto: pr
Het Rijnstreekkoor geeft vrijdag 18 januari het Nieuwjaarsconcert. | Foto: pr Foto: pr

Voice of Joy start met nieuw project

Ruth n Het koor Voice of Joy is weer gestart. Na maanden van online repetities, buiten repeteren en incidentele binnen repetities wordt de (zang)draad weer opgepakt.

Naast het vertrouwde repertoire start het koor met een nieuw project. In de stijl van de Passion (dus met een mix van bekende popnummers en koornummers) willen ze een gave voorstelling neerzetten die jong en oud kan aanspreken. Het verhaal dat bezongen gaat worden is het verhaal van Ruth. Dit eeuwenoud verhaal bevat verrassende hedendaagse elementen zoals vluchtelingenproblematiek, verlies, verrassende keuzes met grote gevolgen en nog veel meer.

De sopranen en alten groep is vol, maar voor baritons (liefst bassen) zijn nog enkele plekken.

De repetities zijn op woensdagavond in de Open Hof in Katwijk a/d Rijn. Twijfel je? Bel voor info naar A. den Haan T 06-20388259.


Zingen bij het Rijnstreekkoor 

Een n bijzondere ervaring. Het Rijnstreekkoor is al ruim 50 jaar een niet weg te denken koor in Rijnsburg en Katwijk. 

Het koor heeft een geschiedenis in het brengen van een afwisselend repertoire. De laatste jaren met het zingen van moderne oratoria zoals Jerusalem Passion, Een Nieuw Begin, Het Nieuw Jeruzalem en Jozef. Dit alles afgewisseld met liederen uit de Engelse en Amerikaanse koortraditie. De concerten van het Rijnstreekkoor kenmerken zich door veelzijdigheid en afwisseling en mogen steeds rekenen op veel toehoorders. De thuishaven hierbij is de Rijnsburgse Immanuel Kerk.

Hier repeteert het koor en geeft in de regel ook haar concerten deze worden steeds begeleid door gerenommeerde musici en solisten. In 2019 werd opgetreden met Petra Berger.


Dirigent Jan Verhoef is al vele jaren actief voor ´zijn´ Rijnstreekkoor. Elke maandagavond oefent het koor in de Immanuel Kerk in Rijnsburg. Ook toen het volgens de RIVM regels weer mogelijk was in aangepaste vorm met kleine ensembles of solistisch. In juli is het volledige koor, zo´n 85 leden, weer begonnen met repeteren. In de goed geventileerde kerk oefent het koor tussen 20.00 en 22.00 uur. Dat is ook nodig want op 5 november 2021 heeft het koor het eerste concert ´na corona afwezigheid´gepland. Het wordt een concert met highlights uit het oratorium ´Jozef´ (in 2017 in uitverkochte kerken uitgevoerd in Zierikzee en Noordwijk) en een aantal Engelstalige hymnen van onder andere Mary MacDonald en Marty Haugen.


Luisteren is mooi, maar zelf meezingen is natuurlijk nog mooier. Kom gerust op een maandagavond eens een repetitie bijwonen. Dat kan vanaf 13 september a.s. 20.00 uur. Misschien heeft u in het verleden deel uitgemaakt van een koor en wilt u weer lekker gaan zingen. Het kan bij het Rijnstreekkoor. Een kennismaking is geheel vrijblijvend en: de eerste twee maanden betaalt u geen contributie.


Voor meer informatie kunt u terecht bij Nel Kraaijenoord (06-30167744) of nel.kraaijenoord@gmail.com. | Foto: pr.