Entree Spinozahuis.  Foto: pr.
Entree Spinozahuis. Foto: pr. Foto: pr

CDA op werkbezoek Museum Spinozahuis

cultuur n Het blijft uniek dat een groot denker als Spinoza enkele jaren in onze gemeente verbleef. Het huisje aan de Spinozalaan kan dan ook al jaren rekenen op veel (internationale) belangstelling. 

De hoogste tijd voor een werkbezoek van het CDA.


toekomst

Altijd goed om even bij te praten en daarom gingen fractievoorzitter Barend Tensen, woordvoerder erfgoed Irene van der Plas en raadsleden Dick Oudwater en Kimberley van der Nagel-Riethoven en bestuurslid Peter Blok graag langs. Zij spraken over plannen voor vernieuwing, in het bijzonder met het oog op jongeren, met Aart Dijkzeul en Lenie den Heijer van de Museumcommissie projectgroep Vernieuwing.


inzet erfgoed

Uiteraard werd er ook stilgestaan bij de relevantie van de ideeën van Spinoza voor de maatschappelijke vraagstukken van vandaag en kregen de CDA’ers een rondleiding. Mooi om te zien hoe de vereniging dit erfgoed al jaren inzet en wil blijven inzetten als inspiratie voor het aanbod op het gebied van cultuur, identiteit en educatie. 


Ook interesse in een werkbezoek? Mail: fractie@cdakatwijk.nl


Op de foto v.l.n.r.: Irene van der Plas, Kimberley van der Nagel, Dick Oudwater (allen CDA), Lenie den Heijer, Barend Tensen (CDA) en Aart Dijkzeul.


DURF: Duidelijkheid jongerencentra is nu nodig

Ingezonden n In de zomer heeft DURF niet stilgezeten. We hebben onder andere raadsvragen ingediend over de jongerencentra in onze gemeente. 

Op 8 november 2018 diende DURF een motie in om het college te verzoeken een concreet tijdsplan en een visie op te stellen voor de renovatie of uitbreiding van Scum om zodoende de raad, vrijwilligers, medewerkers en andere betrokkenen duidelijkheid te verschaffen. Er is sindsdien veel gebeurd, maar vooral in de vorm van bergen papier met betrekking tot ‘visies’, ‘agenda’s’ en ‘uitgangspunten’. Na drie jaar leeft nog steeds de duidelijke vraag in de samenleving wat er nu precies zal moeten gaan gebeuren met de jongerencentra in onze gemeente. 

Wat is er nog voor 16- en 17-jarigen te doen in de gemeente Katwijk? Op dit moment wordt onvoldoende duidelijk gemaakt welk perspectief het college ziet voor de lange termijn voor jongerencentra en welke doelen zij volgens het college moeten gaan vervullen. DURF wil dat de gemeente nu duidelijkheid geeft aan Katwijkse, Rijnsburgse en Valkenburgse tieners en ouders wat voor plannen men de komende jaren heeft met de jongerencentra. Er staat nu al jaren bijvoorbeeld een fors bedrag gereserveerd om Scum te verbouwen, maar er lijkt geen plan te zijn om dit op de juiste wijze te besteden. Het is een onderwerp dat regelmatig terugkomt op de agenda en het is frustrerend dat er nog steeds te weinig concrete keuzes zijn gemaakt. DURF zou graag willen dat voor de verkiezingen van volgend jaar deze gemeenteraad knopen gaat doorhakken. Anders moeten we helaas stellen dat er deze raadsperiode te weinig is gedaan. 


Een nieuw politiek jaar

Deze week is het nieuwe politieke jaar weer begonnen. We gaan ons inzetten om de laatste maanden van deze periode tot een succes te maken en een goed resultaat te behalen bij de gemeenteraadsverkiezingen volgend jaar. Spreekt onze boodschap van de afgelopen vier jaar u aan? DURF is nog steeds op zoek naar mensen die willen helpen in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen. Dat is op veel verschillende manieren mogelijk en alle hulp is welkom! Het zou ontzettend fijn zijn als u een bericht kan sturen naar mail@durfkatwijk.nl.


Wellantcollege is per 1 augustus Yuverta

Onderwijs n Per 1 augustus heet het Wellantcollege officieel Yuverta. Wellant, CITAVERDE en Helicon gaan vanaf nu samen verder als Yuverta. 

Alle belettering van Wellantcollege Rijnsburg is inmiddels vervangen door Yuverta en de nieuwe vlaggen hangen. Sinds augustus zijn we officieel Yuverta chr. vmbo Rijnsburg.

Thuis in de toekomst

‘Yuverta blijft een vertrouwde basis voor onze leerlingen, studenten en cursisten, van waaruit ze zich kunnen ontwikkelen en voorbereiden op de toekomst. Als school verandert er dus niets. En ook al worden we groter als organisatie, we blijven als school dichtbij en persoonlijk. Een school waar we elkaar bij naam kennen.' ‘Thuis in de toekomst' heeft ook een belofte in zich: op onze vakgebieden zijn we innovatief en ondernemend. We kijken en lopen vooruit, bieden meerwaarde en zijn daarmee van betekenis in het blauw-groene domein. Dat doen we op een duurzame manier in samenwerking met het bedrijfsleven. Meer informatie op Yuverta.nl. | Foto: pr. 


 

Afbeelding