Zo leest u de bijsluiter

Leest u weleens de bijsluiter van uw geneesmiddelen?


Veel mensen lezen bij nieuwe medicijnen wel de beschrijving in ieder geval gedeeltelijk, maar bij de tweede en derde keer wordt het al een stuk minder tot helemaal niet meer.


Het is om verschillende redenen belangrijk om ook als u een geneesmiddel al langer gebruikt, de belangrijkste informatie af en toe door te nemen. 


Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij: 


* Zelfzorggeneesmiddelen die u bij de drogisterij koopt. Niet altijd kan dit samen met geneesmiddelen die u op doktersvoorschrift krijgt gebruikt worden. 


* Als u nieuwe geneesmiddelen krijgt voorgeschreven die misschien niet met uw nieuwe situatie zoals allergieën, aandoeningen of andere geneesmiddelen samen gaan. 


* Als er veranderingen in de bijsluiter komen doordat er nieuwe bijwerkingen of waarschuwingen bij het middel ontdekt worden. 


Als u nieuwe geneesmiddelen krijgt voorgeschreven en bij Apotheek Rijnsburg ophaalt, krijgt u meestal voor niet meer dan 2 weken mee. 

Dit om te voorkomen dat als u bijwerkingen krijgt en de geneesmiddelen terugbrengt, veel weggegooid moet worden. 


Tegelijk kijken wij de eerste keer ook of geneesmiddelen samen kunnen gaan met geneesmiddelen die u al gebruikt, of er allergieën tegen het middel bekend zijn en of er andere zaken zijn waar u op moet letten.

Hier waarschuwen wij u voor door het meegeven van extra brieven, etiketteksten en mondelinge informatie. Als u bij ons geneesmiddelen koopt zonder recept en ook geneesmiddelen gebruikt, voeren wij ook de nodige controles uit. 


Wilt u meer weten over het gebruik van uw geneesmiddelen? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.