Nazomer

Met ingang van deze week is de meteorologische herfst een feit. Nazomer. Voor velen afscheid van een zomer die maar geen zomer wilde worden. De temperatuur bleef gedurende de afgelopen zomermaanden vaak hangen rond de 20 graden. Geen hitterecords, nauwelijks echte stranddagen. Veel ventilatoren en mobiele airco’s staan nog steeds onverkocht in de winkel. Deze zomer waren ze hier niet nodig. Elders op onze planeet heel duidelijk wel. Vanwege aanhoudende droogte en ongekende hoge temperaturen braken wereldwijd op veel plaatsen branden uit die wel maandenlang aanhielden. Zo werd de niet te stoppen opwarming van de aarde tijdens deze koude zomer hier toch nog duidelijk zichtbaar. 


Bloemenveiling Flora zal de komende jaren veranderen in een groot distributiecentrum. Aan het ouderwets veilen van bloemen en planten op een kar voor de klok komt een eind, digitaal veilen gaat dat overnemen. Geveilde bloemen en planten krijgen een plekje in een groot magazijn waar ze voor klanten uit worden gehaald en nog dezelfde dag door het transportbedrijf van de veiling worden bezorgd. Althans dat is de gedachte. De veiling heeft van de Autoriteit Financiële Markten toestemming gekregen om zo’n transportbedrijf op te richten. Flora zal met de invoering van het nieuwe systeem veranderen in een soort Bol.com. organisatie. Tja, de toekomst houd je niet tegen. Nu nog zullen menselijke arbeidskrachten de bestellingen moeten klaarzetten maar wellicht worden die in de nabij toekomst wel vervangen door robots. Net als bij de grote postorder bedrijven. Computer gestuurde order-pickers hebben daar het werk van veel mensen overgenomen. Robots op de veiling. Hadden de oprichters ruim een eeuw terug dat ooit kunnen bedenken. Neen, het wordt er allemaal niet gezelliger op.


Enkele weken terug werd Hof van Rijnsburg gepresenteerd. Een bouwplan hartje dorp met fraaie koop- en huurwoningen. Er is flink wat belangstelling voor. Dat is logisch want ook hier is een groot gebrek aan woningen. De komende jaren staan er meer bouwplannen op stapel zoals Fredriksoord-Zuid langs de Rijnsburgerweg en de bebouwing van een perceel grond tegenover de tennisclub aan de Waterboslaan/Valkenburgerweg. We moeten er alleen nog even op wachten. Geduld dus aub.


Reageren?
uicatcher@gmail.com