Rob Zandbergen speelde sterk tegen Rijnsburgse Boys- Maassluis. | Foto: Hans Heemskerk. Foto: hans heemskerk

Rijnsburgse Boys-Excelsior Maassluis 3-0

n ´Rijnsburg heeft een gemakkelijke middag gehad´

voetbal n Maassluis trainer Dogan Corneillewas voor de camera van Eyecons na de afloop van de wedstrijd Rijnsburgse Boys-Excelsior Maassluis stevig met zijn oordeel. 'Wij maakten teveel persoonlijke fouten. Rijnsburg heeft een gemakkelijke middag gehad.'

Natuurlijk ging ook bij de ´Uien´ niet alles goed, maar na het eerste kwartier waarin de ploegen elkaar wat aftastten, kwam Rijnsburg op gang. Jeffrey Jongeneelen, nog wat zoekend naar zijn topvorm, toonde in de 22e minuut zijn klasse. Een verwoestend schot vloog achter Maassluis doelman Van Leeuwen. Het was de opmaat voor meer, want vanaf dat moment regeerden de mannen van Henk Wisman.

Tevreden

Vijf minuten later was het weer raak. Na een slim genomen corner belandde de bal voor de voeten van Furhgill Zeldenrust. Hij plaatste de bal niet hoog en niet laag. Masies Artien schatte de voorzet op waarde en kopte de bal à la Bep Bakhuys in het doel. Artien solliciteerde toen al naar de titel ´man of te match´ en ontving deze na afloop terecht. De tweede helft was het Rijnsburgs wat de klok sloeg. Kansen op meer doelpunten, o.a. Gielisse, waren er beslist, maar de 800 toeschouwers moesten tot tien minuten voor tijd wachten op de bevrijdende 3-0. Jeroen Spruijt profiteerde van geklungel van een uitverdedigende Maassluis speler en kon alleen op doelman Van Leeuwen af. Hij had echter oog voor de mee opgekomen Dani van der Moot en gunde de Zaandammer zijn eerste goal van het seizoen. Na afloop tevredenheid alom. Er werd alweer vooruit gekeken naar a.s. zaterdag. Op Het Kasteel in Rotterdam wacht Jong Sparta (zijn wonnen zaterdag met 2-6 van Jong FC Volendam). Aanvang 15.30 uur.