Besmettingen dalen minimaal

Corona n update. Opnieuw een kleine daling in de coronabesmettingen in Katwijk. Vorige week werden 52 besmettingen gemeld bij GGD Hollands Midden op een totaal van 390 testen. Afgelopen maandag kwamen er 7 nieuwe besmettingen bij. Er zijn in de afgelopen week geen mensen uit Katwijk opgenomen wegens het coronavirus en er is ook niemand aan overleden. 36.907 inwoners van Katwijk hebben nu minstens één prik gehad. 32.054 mensen zijn inmiddels volledig gevaccineerd. In Hollands Midden, om precies te zijn in Alphen aan den Rijn, werd afgelopen zaterdag de miljoenste prik gezet. 


Teststraat Katwijk dicht

Doordat meer mensen zich hebben laten vaccineren is de vraag naar testen de laatste tijd sterk afgenomen. Vanaf zondag 29 augustus sluit de GGD dan ook de testlocatie in Katwijk. De testlocaties in Leiden, Gouda en Alphen aan den Rijn blijven geopend. Tegelijkertijd houdt de GGD Hollands Midden rekening met een mogelijke stijging van het aantal besmettingen en dus de behoefte aan testcapaciteit. Die stijging kan veroorzaakt worden door terugkerende vakantiegangers uit het buitenland. Reizigers wordt namelijk geadviseerd zich te laten testen. 

Daarnaast kan de start van het nieuwe schooljaar zorgen voor meer besmettingen en daarmee de vraag naar meer risicogericht testen. Vanaf september gaat de GGD HM werken met mobiele testbussen.