Jubilate gaat weer van start

zingen n Na de plotselinge coronastop van het Katwijks Christelijk Mannenkoor Jubilate eind februari 2020, zal het koor op 30 augustus haar repetities hervatten.

In de bestuursvergadering van maandag 16 augustus is besloten dat op 30 augustus in aangepaste vorm de repetities hervat zullen worden. Om de kans op besmetting zo veel mogelijk te voorkomen zal er met twee groepen afzonderlijk, geoefend worden. Uiteraard voorlopig op 1.5 meter afstand van elkaar. Ook zal de leden van het koor worden gevraagd alleen de repetities bij te wonen bij een volledige vaccinatie of een geldige negatieve test.

Het lijkt er op dat we eindelijk terug kunnen naar een wat meer normale samenleving en hopelijk zijn per 1 november alle beperkende maatregelen van de baan. Dit biedt ook weer perspectief voor het geven van concerten en in het bijzonder het kerstconcert. Deze is gepland op woensdag 22 december 2021 in Sporthal ‘Cleijn Duin.’


Cantilene zoekt tenoren en bassen

Gezocht n Voor kleine koren als Kamerkoor Cantilene was het moeilijk om in de coronatijd het hoofd boven water te houden. Toch hoopt Cantilene maandag 30 augustus haar repetities weer te hervatten. Het koor heeft echter dringend behoefte aan wat uitbreiding en zit met name te springen om tenoren en bassen, maar ook andere stempartijen zijn welkom.


Cantilene begint aan het eind van deze maand onder andere met het instuderen van een nieuw kerstprogramma. Het moment voor geïnteresseerde zangers om in te stromen. U bent meer dan welkom. Het koor zingt hoofdzakelijk klassieke kamermuziek.

Is uw interesse gewekt, dan kunt u vrijblijvend langskomen op de repetitieavond, vanaf maandagavond 30 augustus van 20.00 tot 22.00 uur in de Dorpskerk aan de Kerklaan te Katwijk. Als u vooral even contact opneemt met Adri van Rijn (telefoon 071-4029682), dan zorgt zij voor bladmuziek, zodat u eventueel direct mee kunt doen aan de repetities.


Ook COV ‘Excelsior’ start repetities

Vandaag n Donderdag 26 augustus start COV ‘Excelsior' met repeteren in de Oranjezaal van Het Anker, Voorstraat 72 te Katwijk. Na bijna 1 jaar gaan we de draad weer oppakken. We gaan starten met ‘Verleih uns Frieden' van Felix Mendelssohn en Cantique de Jean Racine van Fauré. Eind november zijn we uitgenodigd door de Messiaskerk te Wassenaar om medewerking te verlenen aan een dienst. Heeft u ook zin om mee te doen? Stuur dan een mail naar: info@excelsiorkatwijk.nl of bel met de voorzitter: 071 4074076 voor nadere informatie. Alle stemgroepen kunnen versterking gebruiken.