Wagenziekte

Zeker deze vakantie gaan veel mensen met de auto op reis. Wagenziekte is het verschijnsel dat je tijdens het reizen in een auto, vliegtuig, boot of trein misselijk wordt door de bewegingen van het voertuig. 


Zeker als u bijvoorbeeld achteruit rijdt in de trein en daar gevoelig voor bent, kunt u misselijk worden. Wagenziekte wordt daarom ook wel reisziekte of bewegingsziekte genoemd. Het is een aandoening die te maken heeft met het evenwichtsorgaan in de hersenen. Naast misselijkheid kunnen mensen ook hoofdpijn krijgen en gaan zweten. Sommigen groeien erover heen, dus dat men in de kindertijd veel last heeft van wagenziekte en als volwassene niet. 


Helaas geldt dit lang niet voor iedereen. Ook volwassenen hebben vaak last van wagenziekte. Als u van uzelf weet dat u snel last heeft van misselijkheid tijdens het reizen zou u op het volgende kunnen letten: 


Ga altijd goed uitgerust op reis, als u moe bent wordt u sneller misselijk 


Eet wel wat, maar zeker niet te veel voor vertrek 


Zorg dat u tijdens de reis altijd goed kan zien welke richting de auto op gaat 


Reis niet achteruit 


Lees niet en kijk niet te veel op uw telefoon tijdens het reizen 


Ga in een vliegtuig niet helemaal achterin of helemaal voorin zitten



Gelukkig heeft Apotheek Rijnsburg ook tabletten die van tevoren kunnen worden ingenomen. Let er wel op dat u van deze tabletjes slaperig kunt worden, niet handig als u een auto moet besturen.

Er bestaan ook pleisters als u het lastig vindt om tabletjes in te nemen. Ook zijn er polsbandjes die niet medicinaal zijn en bij veel mensen heel goed werken. 


Als u andere medicijnen gebruikt, vraag dan altijd eerst advies bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.