Corona update

covid n Het aantal nieuwe besmettingen in onze gemeente daalt nog steeds, maar minder snel. Er werden vorige week 78 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden. Een week eerder waren er dat 84. Ook viel er vorige week één overlijden aan het coronavirus te betreuren. Er waren geen ziekenhuisopnames. Er zijn inmiddels 60 Katwijkers overleden aan Covid 19 en 294 plaatsgenoten opgenomen (geweest) in het ziekenhuis. Afgelopen maandag en dinsdag zijn respectievelijk 7 en 17 nieuwe besmettingen gemeld. Inmiddels zijn 36.341 Katwijkers (55,1 procent) voor de eerste keer gevaccineerd en 28.597 Katwijkers (43,3 procent) volledig.


Varen en fietsen met de PCOB

senioren n  PCOB Afd. Regio Rijnsburg wil graag starten met enkele activiteiten.

Woensdagmiddag 25 augustus is er een fietstocht. . Vertrek vanaf Brasserie de Burgt,  Burgemeester Koomanplein 1, 2231 DA Rijnsburg om 13.00 uur. Opgeven is voor de fietstocht niet nodig. Het is gezellig om weer met elkaar te fietsen.

OP 1 september kunt u mee met een vaartocht met rederij van Hulst. Vertrek 14.00 uur en terug ongeveer 16.30 uur. We schepen in om 13.45 uur. Kosten € 10,00 p.p. Boottocht Inschrijven in de Voorhof aan de Vliet Z.Z. ( hoofdingang ) op dinsdag 24 augustus van 13.00 tot 14.30 uur.
U mag voor de boottocht voor meerdere personen tegelijk inschrijven wel met naam en adres en zij moeten lid zijn van de PCOB.
Wij gaan met 2 boten varen De River Queen en de Rijnvaert. Als deelnemers bij elkaar op dezelfde boot willen, graag even melden.
Als men zich afzonderlijk aanmeldt valt dit later niet meer te regelen. Nieuwe leden zijn welkom.


Boeketdienst

kerk n In de boeketdienst starten we op zondag 15 augustus om 19.00 uur in de Immanuëlkerk (Kerkstraat, Rijnsburg) met een nieuwe themareeks: The Greatest of All Time (GOAT). In verschillende disciplines wordt gesproken over The GOAT, bijvoorbeeld in de sport, de politiek, de wetenschap en de muziek. Een aantal weken willen we stilstaan bij wie de Greatest of All Time is. We starten met De grootste Leraar. Ds. Arnold Vroomans zal spreken, Johan Haasnoot en Cora Ravensbergen zorgen voor de muziek. Diensleider is Peter van Rossum.