Tenniselleboog


Ook als u niet tennist kunt u een tenniselleboog of tennisarm krijgen. 

Deze vervelende aandoening kan ontstaan door herhalende bewegingen zoals werken op een keyboard, of schilderen. 

Maar ook een plotselinge beweging bij het sporten of bijvoorbeeld het optillen van een zware koffer kan de oorzaak zijn. 

Zeker als u de spieren niet heeft opgewarmd, is de kans groter. 

De verschijnselen van een tenniselleboog zijn: 

* Pijn bij het dichtknijpen van uw hand 

* Pijn bij het naar achteren buigen van uw pols 

* Pijn bij het naar buiten draaien van uw onderarm 

* Pijn bij het drukken op de buitenste elleboogknobbel 

De oorzaak van een tenniselleboog is waarschijnlijk een scheurtje in de pees of aanhechting van de spieren in de elleboog. 

Het belangrijkste om te weten is dat een tenniselleboog meestal vanzelf voorbij gaat, maar dat het wel lang, soms maanden, kan duren. U kunt helaas niet veel zelf doen om de genezing te versnellen. 

Belangrijk is om alles ondanks de pijn zoveel mogelijk normaal te blijven doen. Draag bijvoorbeeld geen mitella omdat de armspieren dan zwakker kunnen worden. Eventueel kunt u een paar tabletten paracetamol per dag innemen. 

Sterkere pijnstillers raden wij alleen aan als u eerst in Apotheek Rijnburg laat controleren of die geschikt zijn voor u. 

Een speciale steunband die u in de apotheek kan kopen wordt door artsen tegenwoordig niet perse geadviseerd maar kan wel wat verlichting geven op bepaalde momenten, als u het maar niet de hele dag omhoudt. 

Wilt u meer informatie over pijnstillers, en in het bijzonder of die ook samen kunnen met uw andere medicijnen? Kom dan even langs bij Apotheek Rijnsburg voor een goed advies, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.