Hekken rond bouwplaats versieren met mooie guirlandes. | Foto: pr.
Hekken rond bouwplaats versieren met mooie guirlandes. | Foto: pr. Foto: pr

In plaats van Flower Parade

n Maak de langste guirlande van Nederland

Initiatief n Ook dit jaar is de Flowerparade weer gecanceld vanwege de coronamaatregelen. De Rijnsburgse Ysbrandia Ledderhof-de Vries heeft een alternatief bedacht: samen met de corsodeelnemers en andere (bloemen)ondernemers de langste guirlande te maken.

In de oude wijk Burgermeester Meijboomstraat, Noordeinde, Petronella van Saxenstraat, Stephana van Rossumstraat zijn voor de huizen die er gesloopt gaan worden, meer dan 200) hekken geplaatst. 


Fleurig

Ysbrandia: ‘Een vriend van mij die daar woont, merkte treurig op dat het wel leek alsof hij in een kamp zat. Ik dacht, dit kan toch beter, mooier en fleuriger. Zoals om meer bouwplaatsen, komen er vaak plastic zeilen op deze bouwhekken met foto’s van bijvoorbeeld hoe de nieuwbouw eruit komt te zien. Hoe leuk zou het zijn als er op deze hekken zeilen worden geplaatst met een foto van een bloemstuk-guirlande door een deelnemend bedrijf. De achtergrond is steeds hetzelfde en de vorm van het bloemstuk ook, zodat het één mooi aansluitend geheel ontstaat. En zo de langste guirlande van Nederland ontstaat’. 


Oproep

Prachtige bloemen, hèt product van Rijnsburg, zullen, zolang de bouw duurt, te zien zijn. 

Ysbrandia legt het initiatief verder uit:

‘Onderaan ieder zeil staan alle namen van deelnemende bedrijven-sponsoren vermeld. Een bouwhek is 2,25 m hoog en 3,5m breed. Het is dus de bedoeling dat deze bedrukte zeilen, mèt alle namen van deelnemende bedrijven daarop, zolang de bouwhekken blijven staan, te zien zullen zijn. Na afloop kunnen de zeilen geveild of verkocht worden. Leuk als windscherm in de tuin of als achtergrond op een kale terrasmuur. Nu veel mensen zijn gaan wandelen om wat extra beweging in deze Corona tijd te krijgen, is dit een prachtige route. Rustig kunnen alle foto’s van de bloemstukken bekeken worden, veilig op anderhalve meter afstand’.


Wie doet er mee om de langste guirlande van Nederland te maken?

Bij deze dus een oproep aan alle Flowerparade deelnemers en andere ondernemers, die dit een leuk alternatief vinden om vol trots hun Rijnsburgse bloemen te etaleren, in het echt èn vergroot op foto. 


Stuur een email naar GUIRLANDE@Ledderhof.com en bij voldoende belangstelling kan deze RijnsburGuirlande gerealiseerd worden.


Thema Zomerkamp ‘Wij gaan voor goud’

Vervolg n voorpagina. Na een heerlijke week op het YMCA-kampeerterrein in Leusden keerden de groep kinderen en leiding afgelopen zaterdag weer terug in Rijnsburg. Maar liefst 263 Rijnsburgse, Katwijkse en andere kinderen uit de omgeving hebben een topweek gehad. 

Uiteraard was het voor de leiding een uitdaging in deze coronatijd met de extra regels. Na een zorgvuldige incheckprocedure mochten kinderen en leiding in twee groepen instappen in de vijf bussen die ze naar Leusden brachten.


kampkrakers

Op het kampterrein in Leusden zelf wordt altijd de tentindeling bekend gemaakt. De tenten worden ingeruimd en het tijdens de kampopening worden de kampregels verteld. Zo wordt er op vaste tijden gegeten en moet je zelf je bord en bestek weer afwassen. 

Op het kamp zijn de kinderen verdeeld over vier verschillende kampjes op het YMCA-kampeerterrein: het Verkeerskamp, het Indianenkamp, het Ponykamp en het Veldkamp. Zij draaien hun eigen programma in hun eigen ‘bubbel’ dit jaar. Na het eten is het tijd voor een bosspel zoals stratego, Kolonisten van Leusden, totemroof, het douanespel, parelvissen en levend cluedo. Voor het naar bed gaan is er een dagsluiting met chocolademelk en limo. Met elkaar zingen we bekende kampkrakers en vervolgens christelijke liederen en het Bijbelverhaal. Via de verhalen over het leven van Jacob hoorden we dat we altijd op Goed mogen vertrouwen.

Zondagmorgen na het ontbijt was er een kampdienst. Het verhaal van Jacob en Ezau stond centraal. Net als in een echte kerkdienst wordt er ook een collecte gehouden: de opbrengst was dit jaar bestemd voor een kamp voor zigeunerkinderen in de Oekraïne. 

Bij het kamp hoort ook altijd een frisse duik. Dit keer in twee groepen zwemmen in zwembad De Octopus in Leusden. Voor je het weet is het weer vrijdagmiddag: kampsluiting. We liepen nog eens langs de verhalen van Jakob en hoorden dat hij uiteindelijk toch een winnaar is, ook al lijkt dat niet altijd zo. Ook wij mogen weten dat we de wedstrijd gewonnen hebben, want als we God voor ons hebben, zijn we winnaars. Ook de leiding heeft ervaren dat God erbij was. Er waren wat lastige vraagstukken, maar steeds was hij nabij en konden we op eigen kracht en met die van Hem, de zaken oplossen. Winst!

Zaterdagmorgen 24 juli is de groep weer huiswaarts gegaan. Dank aan de kinderen en de geweldige leiding, inclusief alle invallers. En natuurlijk aan de ouders voor het vertrouwen in ons en bovenal dank aan Hem.

Nagenieten van het kamp www.facebook.com/kamprijnsburg

Afbeelding