Afbeelding
Foto: PR

Op weg naar Global Mercy

Hopefloats n Het gezin van Justin en Marianne van der Spijk bereidt zich voor op twee jaar werken op het hospitalschip Global Mercy. Maar dat gaat niet vanzelf.....Als het niet gaat zoals het moet....

Het komt ons allemaal inmiddels bekend voor: je maakt een planning, maar op het laatste moment komt COVID en bam, weg plan!

Zo ook bij ons: We hadden gedacht in de derde week van augustus naar Texas te vliegen voor de OnBoarding, de voorbereiding op ons verblijf op het schip van Mercy Ships, maar door de stijgende besmettingscijfers in Nederland mogen we de VS niet in. Punt. Dag OnBoarding, dag voorbereiding en kennismaking met de andere gezinnen die aan boord zullen gaan. Weg mogelijkheid om het voor de kinderen allemaal wat reëler te maken…


Linksom of rechtsom

De wens om aanwezig te zijn bij de OnBoarding is groot, deze periode van voorbereiding zou het fundament leggen voor de komende jaren. Het is een overbrugging tussen ons leven in Nederland en de jaren die we op het schip zullen doorbrengen. Voor ons is dat belangrijk, en voor de kinderen al evenzeer. Ook zij worden voorbereid op het leven aan boord van een schip. We zouden toerusting ontvangen en opgebouwd worden en ook de basis leggen voor relaties met mensen met wie we gaan samenwerken en samenleven. We keken, en kijken, er zo naar uit!

Gelukkig zijn we niet het enige gezin met dit probleem. En gelukkig is er een escape: Door via een ander land te vliegen, Aruba bijvoorbeeld, en daar een paar weken te verblijven, kun je daarna doorreizen naar de VS. Ook wij hebben besloten het zo te gaan doen.

Wij hebben gekozen voor Aruba, omdat dit land ‘op geel staat’ en ook vliegen we naar Aruba al in de juiste richting. De jetlag zal dus weg zijn als we doorvliegen naar Texas en dus kunnen we fris aan de OnBoarding beginnen. De kosten voor de reis en het verblijf op Aruba bekostigen we uiteraard zelf. Tot eind september zal de voorbereiding in Texas duren en begin oktober begint Justin met zijn werk als Food Service Manager aan boord van de Global Mercy. In December komt Marianne met de kinderen aan boord.


Bidden en hopen

We bidden en hopen dat we, met de oplopende besmettingscijfers, begin augustus inderdaad mogen vertrekken en dat Aruba ‘geel’ blijft. Dat we een goede voorbereidingstijd zullen hebben, en dat we daarna onze schouders kunnen zetten onder het werk op het schip.

Ondertussen blijven wij gewoon geduldig aftellen, boekjes lezen over boten en matrozen en Engelse woordjes oefenen. Of het nou linksom of rechtsom gaat: wij kunnen niet wachten!


Via social media kunt u hen volgen. Of kijk op de eigen website:
www.familievanderspijk.com/doneer.


Robin Groenewoud wint internationaal tennistoernooi

rolstoeltennis n In Leuven (België) werd vorige week het ‘Flanders 25’ tennistoernooi voor rolstoeltennis georganiseerd, een internationaal tennistoernooi van het ITF (International Tennis Federation). 

Robin Groenewoud (17) uit Rijnsburg heeft afgelopen zondag de finale voor junioren gewonnen. 

Ongeveer een maand geleden heeft hij de Amjoy Cup in Eindhoven op zijn naam geschreven, een internationaal tennistoernooi van het ITF. In april was Robin Groenewoud nog tweede op het MTA Open 2021, een internationaal toernooi in Antalya, Turkije. 

Vanwege corona worden de meeste internationale tennistoernooien geannuleerd. De tennistoernooien in Antalya, Eindhoven en Leuven zijn de eerste toernooien die weer zijn georganiseerd. Op internationale toernooien kan Robin spelen tegen de beste rolstoeltennisspelers uit de wereld. Robin's droom is op de Paralympische Spelen te mogen spelen. De ontwikkelingen van Robin kunt u volgen via instagram: @robin_wheelchairtennis