Dreigen met vuurwapen

aanhouding n Een deel van het centrum van Rijnsburg is vorige week donderdagmiddag afgezet geweest vanwege een dreigende situatie. Rondom de Korte Vaart stonden politieauto’s en agenten in kogelwerende vesten. Elders in Rijnsburg stonden agenten op wacht. Ook een politiehelikopter heeft een tijdje boven het dorp gehangen. De politie heeft rond 14.35 iemand aangehouden. Volgens een woordvoerder van de politie zou iemand een dreiging hebben geuit met een vuurwapen. 


Sleutels gevonden

Van n Wie? Bij de vuilcontainers op het parkeerterrein van Hoogvliet zijn vorige week donderdag 22 juli 3 sleutels gevonden aan een grote ring. Tijdstip was rond 11.30 uur. Wie mist deze sleutels? Dan kunt u contact opnemen met mevrouw van Os, telefoon: 06-23178113.


Unesco-vlag

Limes n Sinds gisterenmiddag siert aan het Torenmuseum in het centrum van Valkenburg de Unesco-vlag. Deze week is de Neder-Germaanse Limes benoemd tot Unesco Werelderfgoed. Wethouder Jacco Knape en voorzitter van Vereniging Oud Valkenburg Nelly Smits hadden de eer de vlag te hijsen.


Tjalmaweg

Nachtelijke n afsluitingen. De tijdelijke Tjalmaweg (N206) wordt zondag 1 augustus in gebruik genomen en blijft tot eind 2022 in gebruik. In verband met de inrichting van het nieuwe kruispunt N206 - Voorschoterweg wordt de Tjalmaweg op twee avonden/nachten afgesloten: vrijdag 30 juli vanaf 20.00 uur tot zaterdag 31 juli 06.00 uur; en zaterdag 31 juli vanaf 20.00 uur tot zondag 1 augustus 10.00 uur. Het verkeer wordt via borden omgeleid.




Deze tijdelijke weg komt aan de noordkant van de huidige Tjalmaweg, aan de dorpskant van Valkenburg, en is nodig voor het verbreden en verdiepen van de weg.