Omgevingsvisie door college geactualiseerd

n Beschrijving van gezamenlijke droom toekomst voor gemeente

Burgemeester n en wethouders van de gemeente Katwijk zijn akkoord gegaan met de geactualiseerde Omgevingsvisie en hebben deze ter vaststelling aangeboden aan de raad. In de omgevingsvisie wordt een integrale langetermijnvisie van de gemeente beschreven en wat dat betekent voor het gebruik, beheer, bescherming en behoud van het grondgebied, ofwel de fysieke leefomgeving. 

Wethouder Gerard Mostert: “De Omgevingsvisie is een belangrijk instrument voor de nieuwe Omgevingswet. Het is de beschrijving van onze gezamenlijke droom voor Katwijk. Maar het blijft niet bij dromen, uiteindelijk gaat het om het realiseren daarvan, zodat Katwijk een moderne, aantrekkelijke en toekomstbestendige gemeente blijft. Met de geactualiseerde omgevingsvisie gaat de gemeente Katwijk de invoering van de Omgevingswet per 1 juli 2022 goed voorbereid tegemoet”. 


In de omgevingsvisie wordt ‘de Droom van Katwijk’ beschreven: hoe gaat de gemeente om met de grote uitdagingen van deze tijd zoals verstedelijking, klimaatadaptatie, verduurzaming en bereikbaarheid. 

De visie is een belangrijke basis en richtinggevend voor toekomstige beleidskeuzes. 

De omgevingsvisie is te vinden op de website van de gemeente Katwijk: www.katwijk.nl/omgevingsgvisie 


Nota van zienswijze 

Het ontwerp van de geactualiseerde Omgevingsvisie Katwijk heeft van 5 februari 2021 tot en met 19 maart 2021 ter inzage gelegen. In deze periode zijn zienswijzen op het ontwerp ingediend. Een aantal zienswijzen zijn aanleiding geweest om de Omgevingsvisie aan te passen. Mensen en organisaties die gereageerd hebben op het ontwerp omgevingsvisie, ontvangen de nota van zienswijzen waarin alle binnengekomen reacties (zienswijzen) zijn samengevat en beantwoord.