Vakantie in het buitenland

Gaat u binnenkort op vakantie? 

Veel mensen gaan op vakantie in eigen land, anderen kiezen er toch voor om naar het buitenland te gaan. 


Wilt u er zeker van zijn dat u ook echt kunt genieten en uitrusten tijdens uw vakantie, neem dan wel een paar voorzorgsmaatregelen. 

Zeker als u naar het buitenland gaat, is het verstandig dit even te melden bij de apotheek. 


Als u van tevoren bij Apotheek Rijnsburg meldt waar u naar toe gaat, kunnen wij gratis een lijst mee geven met alle medicatie die u gebruikt. 

Ook kunnen wij in een uitgebreider gesprek eventuele knelpunten met uw medicijngebruik doornemen. Daarnaast kunt u voor de zekerheid ook een eigen reisapotheek meenemen. 


Een goede reisapotheek bevat onder andere:


uw eigen geneesmiddelen, een pijnstiller, bijvoorbeeld paracetamol, een middel tegen diarree, een middel tegen uitdroging, een muggen werend middel. 


Maar ook: Betadine lotion ter ontsmetting, een jeukstillende crème, zonnebrandcrème, een middel tegen reisziekte, een middel tegen verstopping, verbandmiddelen en pleisters en covid-19 sneltesten. 


Gebruikt u insuline of middelen die in de koelkast bewaard moeten worden? 


Dan kunt u de voorraad beter in uw handbagage meenemen omdat medicijnen in de laadruimte van een vliegtuig soms kunnen bevriezen. 


Een handige website om de regels in Europese landen te bekijken is: reopen.europa.eu. 

Heel handig om regelmatig hierop te kijken! 

Voor uitgebreide informatie over geneesmiddelen op reis of voor een persoonlijk advies nodig ik u van harte uit om eens langs te komen bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9, 071-4079114.