Pauperparadijs

Mijn laatste column over het gewijzigde maaibeleid in ons dorp heeft heel wat bij u los gemaakt. Dat blijkt althans uit de vele reacties in mijn mailbox. Het wijzigen van 25 naar 2 keer per jaar maaien valt niet bij iedereen in goede aarde. Velen van u zijn boos op het gemeentebestuur, op de wethouder en zijn ambtenaren die dit maaiplan bedacht hebben. Iemand schreef: 'Ik vermoed dat ze geadviseerd zijn door dezelfde groep mensen die de ongelofelijke Tiny Forrest bende achter de Dierenweide hebben bedacht'. Diverse dorpsgenoten gaven aan hun klachten over het maaibeleid aan de gemeente kenbaar te hebben gemaakt maar die geeft, ik had niet anders verwacht, even niet thuis. Waarschijnlijk met reces. 

Ook de wijkraad niet. Treurig. Terwijl laatstgenoemde in het leven is geroepen om ons Rijnsburgers nog een klein beetje het gevoel van zelfstandigheid te geven. Boos zijn bewoners van o.a. de Petr. van Saksenstraat over het verdwijnen van het speelgazon in hun straat. Nu een paradijs voor ongedierte en rotzooi.

Flink boos zijn heel wat bewoners van verschillende wijken over de uitstraling die ons dorp heeft gekregen door het niet maaien, het niet verwijderen van onkruid, het niet meer ophangen van de bloembakken etc. Rijnsburg dorp van bijnamen heeft er nu zelf ook een gekregen: Pauperparadijs. Tja, Rien ik zei het je toch... ik ben echt nog niemand tegengekomen die blij is met jouw nieuwe groenbeleidsplan. Dat belooft wat voor de Kwakkelwei. Die moet van Rien helemaal groen worden. Een geweldig natuurplan wordt daarvoor ontwikkeld. Voordat daar weer tonnen ingestoken worden zou ik eerst maar eens beginnen met de grond te verwerven. Want die is niet van de gemeente. Met een kleine 5 miljoen wellicht wel. Op de valreep kreeg ik een mailtje binnen dat er toch gemaaid is. Achter de betonnen rand bij Snackbar Ouwersloot. Fijn. Jammer alleen dat men het overdadige gemaaide groen heeft laten liggen. Een achteloos weggegooid peukje en Ouwersloot hoeft voorlopig niet meer te frituren. 

De OV Feestweek gaat ook dit jaar niet door. Jammer, heel jammer. Maar bovenal heel sneu voor de mensen van de OV die er al zoveel tijd in hadden gestoken. Wekenlang plannen hebben uitgewerkt om toch te komen tot een redelijk alternatief voor die traditionele feestweek. Maar het mocht niet zo zijn. Begin juli veranderde de corona wetgeving opnieuw met als gevolg dat alle plannen de vuilnisbak in konden. Voor het tweede jaar op rij. Geen Feestweek. De OV houdt de moed erin en belooft voor 2022 een Feestweek op te tuigen die z'n weerga niet kent. Een troostvolle gedachte. Beste mensen van de OV, bedankt voor jullie inzet en geniet van jullie onverwachts verkregen vrije tijd.


Reageren?
uicatcher@gmail.com