Open dag bij Rijnsburgse Boys

Sport n Liefhebbers kijken uit naar een nieuw sportseizoen. Ook op Middelmors zijn de eerste (oefen) voetbal wedstrijden alweer gespeeld. Op de eerste zaterdag van augustus is er een open dag. Voor jong en oud is er deze dag van alles te beleven. Voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar starten om 9.00 uur de FunGames. 

Inschrijven hiervoor is verplicht, want er zijn een beperkt aantal plekken beschikbaar. Schrijf je snel in door een mail te sturen met je naam (en eventueel het nieuwe team waar je in gaat spelen) naar: renevletter@gmail.com. 

Om 13.00 uur is er een Voetbalquiz voor de jeugd tot en met 12 jaar. Om 14.15 uur presenteert de A-selectie van Rijnsburgse Boys zich aan het publiek op veld 1. Aansluitend is er om 14.30 uur de wedstrijd Rijnsburgse Boys – Ajax (amateurs). Op de website van Rijnsburgse Boys meer informatie over deze open dag. 


Renovatie toren Laurentiuskerk 

Start n Het metselwerk van de gevel van de toren van de Grote of Laurentiuskerk in Rijnsburg wordt deze zomer gerenoveerd. De kosten hiervoor, ruim 500.000 euro, betaalt de eigenaar van de toren, de gemeente Katwijk.

Het krediet voor de renovatie was al enige tijd opgenomen in de investeringsagenda van de gemeente. De uitvoering was echter geblokkeerd tijdens een gemeentelijke bezuinigingsronde in het najaar van 2020. Volgens planning zou het krediet in september “ontdooid” worden. Maar omdat de zomerperiode qua temperatuur de meest stabiele periode is om het voegwerk te vervangen wordt het geld eerder beschikbaar gesteld door het College van B&W.

Zoals vele oude kerktorens is ook de Rijnsburgse toren, gebouwd in de 12e eeuw, eigendom van de burgerlijke gemeente. Deze situatie dateert nog uit 1798 toen door een wet van Napoleon.