Vakantie

Het is zomer. Maar qua weer en temperatuur mag het van mij wel een tandje hoger. Weg met die regen en graag meer zon. Als we de weervoorspellers mogen geloven is het betere, droge weer in aantocht. Want vanaf morgen laten de voorspellingen droog weer zien, meer zon en geleidelijk warmer. Dat is een mooi bericht. De scholen hebben met veel plezier en fun de laatste schoolweek achter de rug. Het is tijd voor een welverdiende rust. Veel mensen gaan dit weekend al op vakantie. Koffers, vouwwagens en caravans worden ingepakt. Hopelijk kan de eindbestemming, ergens in Europa, ook gehaald worden. Maar veel mensen hebben dit jaar gekozen om in eigen land te blijven. Geen zin in perikelen bij de grens om een juiste PCR test (voor het hele gezin) te tonen. Geen stress of je het vliegtuig wel of niet op tijd haalt.

in Nederland. Daar is niets mis mee. Er zijn zoveel leuke plekjes, musea, en buitenactiviteiten te doen. De keuze is reuze. In deze onzekere coronatijd wellicht een juiste manier om zonder problemen vakantie te vieren. Het zal u niet zijn ontgaan, het aantal nieuwe besmettingen stijgt flink. Ook in onze gemeente. Vorige week werden er 76 nieuwe besmettingen gemeld bij de GGD Hollands Midden. Een week eerder waren dat er nog 18. In vergelijk met de rest van de regio doet Katwijk het overigens nog goed. Procentueel zijn vanuit onze gemeente het minste aantal nieuwe besmettingen gemeld. Nederland kleurt dus op steeds meer plekken rood.


Het aantal gevaccineerde inwoners stijgt inmiddels ook flink. 31.819 Katwijkers (48,2 procent) hebben hun eerste vaccinatie gekregen en gaan komende weken hun tweede prik krijgen; 18.699 Katwijkers (28,3 procent) zijn al volledig gevaccineerd en dus voldoende beschermd tegen het virus. Voor wie nog geen ‘prik’ afspraak heeft gemaakt, kan volgende week dinsdag (20 juli) terecht bij de prikbus op het Andreasplein in Katwijk. Deze prikbus komt er op nadrukkelijk verzoek van burgemeester Cornelis Visser: ‘We hebben met de GGD contact gehad over het vaccineren. Ze zijn bereid om een vaccinatiebus neer te zetten om er alles aan te doen zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven een prik te nemen.’ De burgemeester wil een zo hoog mogelijke vaccinatiegraad in Katwijk. Voor degenen die nog niet gevaccineerd zijn, maar dat wel willen, kunnen volgende week dinsdag tussen 10.00 en 18.00 uur (zonder afspraak) terecht in de prikbus op het Andreasplein in Katwijk voor een vaccinatie met het Janssen-vaccin. Van dat vaccin is een prik voldoende. Ik hoop dat we met elkaar een mooie zomer tegemoet gaan. 

Geniet van wat mag en kan, zodat we ook na de zomer het ‘normale' leven kunnen blijven leven. Fijne vakantie.


Houdoe.