Aanpak Brouwerstraat

verkeer n Het gebeurt niet vaak, dat de gemeenteraad met gevoelens van blijdschap zo’n 650.000 euro beschikbaar stelt. 

Maar vorige week donderdagavond was dat wel het geval. De gemeenteraad was zeer eensgezind over het krediet om de verkeersproblemen in de Brouwerstraat in Rijnsburg aan te pakken. 

Een gebiedsontsluitingsweg waar maximaal 30 km per uur wordt gereden, een vrachtwagenverbod met uitzondering van laden en lossen en twee ‘doserende verkeerslichtinstallaties’ aan de randen van Brouwerstraat en de Oegstgeesterweg. Daar is die 6,5 ton voor bedoeld.         Lees verder op pagina 7.


Nieuw bestuur RTV Katwijk

In n de Algemene Ledenvergadering van vorige week woensdag hebben de leden van RTV Katwijk in meerderheid zeven nieuwe bestuursleden gekozen.

Het vorige bestuur is in mei afgetreden, nadat bleek dat plannen om te komen tot een federatie met Bollenstreek Omroep onvoldoende steun kreeg van de medewerkers.

Pieter Kuijt is gekozen tot voorzitter van RTV Katwijk. Kuijt is burgerraadslid voor de VVD en tevens vicevoorzitter. Deze taken legt hij nu neer. Verder zijn Jaap de Mooij, Jaap Schaap, Jacques Alers, Marcel van der Vijver en Han van de Kamp benoemd tot bestuurslid.

De zeven bestuursleden vormen een nieuw bestuur waarin gewerkt gaat worden naar een nieuw beleidsplan. Dat beleidsplan wordt in het najaar aan de leden voorgelegd.

Kuijt liet tijdens de ALV weten contact te hebben met de gemeente. Het bestuur wil de omroep professionaliseren en samenwerken met diverse organisaties en media-instellingen. Daartoe zullen komende zomer gesprekken worden gevoerd. Daarmee blijft het idee van samen sterker overeind, alleen niet in de vorm waartoe het vorige bestuur was gekomen.









Boeketdienst 

Kerk n Aanstaande zondag zal er wederom een boeketdienst gevierd worden in de Immanuelkerk Rijnsburg, aanvang 19.00 uur. Arie de Rover spreekt over het thema: ‘Gelukkig de zachtmoedigen, want zij zullen het land bezitten’. Samenzang is onder leiding van Erik de Mooij. Meekijken kan ook via www.kerkdienstgemist.nl.