Flip Kromhout met zijn gezin en de burgemeester. | Foto: Marline Schoneveld
Flip Kromhout met zijn gezin en de burgemeester. | Foto: Marline Schoneveld Foto:

Erepenning voor Flip Kromhout

Rijnsburger n Flip (Philip) Kromhout ontving vorige week woensdagavond, uit handen van burgemeester Cornelis Visser, de Erepenning van de gemeente Katwijk. Hij ontvangt de penning als blijk van waardering voor zijn inzet voor de gemeente Katwijk.

Flip Kromhout heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor Rijnsburg en het toerisme in Katwijk. Daarnaast kennen velen hem als eigenaar van camping De Noordduinen, camping De Zuidduinen en Vakantiepark De Koningshof. Deze campings en het vakantiepark zijn inmiddels overgegaan naar nieuwe eigenaren, waaronder zijn zoon en dochter. 

De burgemeester typeerde Kromhout als de verbindende factor. ‘Je luistert eerst naar wat iedereen te zeggen heeft, denkt vervolgens goed na en komt dan met een rake, weloverwogen idee of mening’, aldus de burgemeester. 


Sterker maken wat sterk is

Flip maakte samen met andere Rijnsburgse ondernemers deel uit van een klankbordgroep van ondernemers en belangenorganisaties. Met de gemeente wisselden zij van gedachten over de inrichting van het noordelijk buitengebied in Rijnsburg. Samen met betrokken bewoners is vervolgens als gezamenlijk verlangen voor Rijnsburg Noord geformuleerd: ‘Sterker maken wat al sterk is’. 


Katwijk Marketing

Flip is jarenlang lid geweest van het toeristisch platform en van de Raad van Toezicht van Katwijk Marketing. Na het afscheid van directeur Piet de Vries heeft hij de taken als gedelegeerd bestuurder overgenomen. Ook in deze rol was hij een belangrijke verbinder. 


Hij zag een kansrijke samenwerking tussen het toeristisch recreatieve bedrijfsleven van Katwijk en Leiden Marketing. Uiteindelijk is in april de samenwerkingsovereenkomst tussen VVV Katwijk en Leiden Marketing getekend.


Feestweek 2021 zo dichtbij                 maar toch ver weg...

vervolg n voorpagina.

Natuurlijk hebben we nog nagedacht of we activiteiten uit het programma zouden kunnen halen en deze wel tot uitvoer brengen. Maar wij zijn van mening dat een Feestweek niet uit een paar losse onderdelen kan bestaan. Het is alles of niets.


Balen

Vanaf januari stonden alle neuzen binnen het bestuur dezelfde kant op, in 2021 zou er een Feestweek komen. Op het moment dat de datum 1 juli, voor het verstrekken van een vergunning voor evenementen, werd genoemd zijn we hard aan het werk gegaan om de mogelijkheden van een Feestweek te onderzoeken. 


Met het programmaboekje van 2019 op tafel, hebben we per activiteit diverse scenario’s uitgewerkt, wat kan wel, hoe kan het wel, wat hebben we ervoor nodig. Het omdenken was begonnen en we kunnen u vertellen dat dit heel goed gelukt was. We kregen er nieuwe energie van. Het Burgemeester Koomansplein zou rondom in de bouwhekken komen en toegang was alleen mogelijk met een Coronatoegangsbewijs. Het omdenken en het uitwerken van meerdere scenario’s was nieuw voor het bestuur. 


Dit heeft veel van ons gevraagd, veel avonden overleg met de diverse commissies. Maar alles voor die geweldige en bijzondere Feestweek van 2021. Kortom het was ons gelukt om een alternatief programma neer te zetten. Met de gemeente was veelvuldig contact over de te verstrekken vergunning. Het sein stond op lichtgroen.


'We zijn er echt van van slag'

U zult begrijpen dat het besluit tot het niet doorlaten gaan van de Feestweek een harde klap was voor het voltallige bestuur van Oranje Vereniging Rijnsburg. We waren zo dichtbij, maar nu blijkt toch zo ver weg. Onze energie borrelt nog steeds en we gaan ons vanaf dit moment richten op de Feestweek van 2022. Dit wordt een Feestweek die zijn weerga niet zal kennen, zorg dat u de data alvast in uw agenda zet, van 8 tot en met 13 augustus.


Boeketdienst 

Aanstaande n zondag is er wederom een Boeketdienst. 

Deze wordt gehouden in de Immanuelkerk Rijnsburg, aanvang 19.00 uur. Arie de Rover spreekt over het thema: ‘Gelukkig de zachtmoedigen, want zij zullen het land bezitten'. Samenzang is onder leiding van Erik de Mooij. 

Meekijken kan ook via                 www.kerkdienstgemist.nl