Initiatiefnemer Leon Braunstahl is tevreden met het succes.| Foto: PvK.
Initiatiefnemer Leon Braunstahl is tevreden met het succes.| Foto: PvK. Foto: Piet van Kampen

Na 1 jaar al een groot succes

n Woensdag 14 juli de ‘Dag van de sportspeeltuin’

Dorpsweide n Het was enkele jaren geleden een burgerinitiatief om van de Dorpsweide in Valkenburg meer en vooral veelzijdig gebruik te kunnen gaan maken. Naast wandelen, recreëren en vissen zagen de initiatiefnemers meer kansen voor jong en oud om van deze fraaie plek een soort van verbinding- en ontmoetingsplaats te laten worden met eveneens als doelstelling om het bewegen te bevorderen.

Door Piet van Kampen

Een van de initiatiefnemers is Leon Braunstahl. Hij blikt terug op het 1-jarig bestaan van de Sportspeeltuin. 

‘Het is een groot succes geworden en zowel jongeren als wat minder jonge mensen maken er dagelijks gebruik van. Toen de sportscholen dicht moesten vanwege de coronacrisis was het hier zelfs megadruk. Ik ben dus zeer tevreden’, glimlacht de sympathieke mede-initiatiefnemer. ‘Het is een trekpleister geworden’.


Voorronde NK Stoepranden

Woensdag 14 juli is de dag waarop de eerste verjaardag wordt gevierd. Muziek, ijsjes, suppen maar met als hoogtepunt de voorronde van het NK Stoepranden. De Stichting Sportspeeltuin Dorpsweide heeft zich hiervoor ingeschreven. 

Op diverse scholen wordt er al druk geoefend. Maar op 14 juli kan er in de Sportspeeltuin een gooi worden gedaan naar de 8 golden tickets voor de landelijke finale die in september in Arnhem wordt gehouden. Voor deze jonge tak van sport zijn officiële spelregels en het zal best een spannende en interessante middag gaan worden. Het spektakel begint om 14.00 uur en eindigt om 17.00 uur.


Iedereen is welkom en niemand hoeft zich in te schrijven.


Glas, asbest en nog meer rommel in wandelpark

Vervolg n voorpagina.

Verbazing alom toen we bij de hekken van de honden uitlaatplaats aan kwamen. ‘Verrek, kijk nou eens. Er hangen kettingen met een slot om. Wie zou dit hebben gedaan? Hebben ze er bij de gemeente werk van gemaakt nu ik brieven met waarschuwingen voor de hondenbezitters heb opgehangen?, vraagt hij zich wenkbrauwen fronsend af. Kortom, de plaats is voor even afgesloten voor de viervoeters. 

Ten Haken heeft inmiddels weer een collectie aan ongewenste materialen uit het wandelparkje opgevist. ‘Kijk, dit hier kan ook asbest bevatten en ik stuur het snel weer naar het laboratorium voor nader onderzoek. Binnen een paar dagen weet ik het. Op zich kan asbest geen kwaad als het maar niet kapot gemaakt wordt of mogelijk wordt doorgebeten door mijn hond die nogal graag in dat soort vreemde dingen zijn tanden wil zetten als hij aan het wroeten is. In dat opzicht heeft hij veel van zijn baasje die zich vastbijt in allerlei ongewenste zaken zoals milieuvervuilende reutemeteut in een gerenoveerde honden uitlaatplaats en een nieuw aangelegd wandelparkje. 

Een pissige en verbijsterende Ten Haken heeft zijn hakken in het zand gezet. Hopelijk in een volgend stadium in schone grond niet meer noodzakelijk als een en ander naar behoren is afgewerkt. Zoals het uit milieuoverwegingen ook hoort te zijn.


DA Doet in Heerenschoolbos

werkhandschoenen n Een composthoop uitvlakken in het Heerenschoolbos, gelegen achter de Wilbert in Katwijk aan den Rijn. 

Het was iets compleet anders dan hun dagelijkse werk, maar de medewerkers van Driebergen Accountants deden het afgelopen zaterdag met net zo veel plezier. De activiteit vond plaats in het kader van het project ‘DA Doet’. Daarmee spant het kantoor zich ter gelegenheid van zijn 50e verjaardag óók van tijd tot tijd in voor de samenleving. Met werkhandschoenen en een tuinschop trokken de accountants enthousiast ten strijde en klaarden ook deze klus. Dat deden ze samen met de Vrienden van het Rijn Park, die op die manier invulling geven aan hun samenwerking met Stichting Marente. | Foto: pr. 

Afbeelding