Rijden onder heel veel invloed

Drank n Politie Basisteam Katwijk heeft de afgelopen week bestuurders in Rijnsburg aangehouden vanwege het rijden onder invloed.


Afgelopen zaterdagnacht werd rond 00.15 uur een snorfietser aangehouden op de Petronella van Saxenstraat in Rijnsburg.


Het achterlicht van de snorfiets deed het niet. De bestuurder sprak met dubbele tong en was onvast ter been.

Op het bureau blies hij 630 ugl, terwijl maximaal 220 ugl is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Vorige week woensdag kwam een man op een snorfiets ten val op de Korte Vaart te Rijnsburg. Omdat de verdachte aan zijn verwondingen geholpen moest worden in het ziekenhuis, werd een bloedproef afgenomen om na te gaan hoeveel alcohol er in het bloed zat op het moment van het ongeval.


‘Buiten het feit dat bestuurders hun rijbewijs kwijt kunnen raken, zij een fikse boete krijgen én het CBR op eigen kosten een rijvaarheidsonderzoek en/of een cursus op kan leggen, is er natuurlijk maar één echte reden waarom we afspraken moeten maken met elkaar over het gebruik van middelen die onze rijvaardigheid kan beïnvloeden. We hebben het dan uiteraard over jouw veiligheid én de veiligheid van anderen. Een feestje is leuk maar maak afspraken met elkaar!’, aldus Politie Katwijk.