Marylène Hogewoning is ontzettend blij. En terecht. Ze heeft haar VWO diploma gehaald. | Foto: pr.
Marylène Hogewoning is ontzettend blij. En terecht. Ze heeft haar VWO diploma gehaald. | Foto: pr. Foto: pr

Feest voor geslaagden

n De vlag met tas kan worden gehesen

Gefeliciteerd n Na weken van hard blokken en spanning was het vorige week zover. De uitslag van het schoolexamen. Veel vlaggen met schooltassen wapperden aan de woning. En er kon een klein coronafeestje worden gevierd.

Helaas was het niet voor iedereen feest. Sommige mogen nog een herkansing doen. Kop op en veel succes. De leerlingen van VMBO basis en kader hebben gisteren de examenuitslag gekregen.


Van een aantal scholen ontving de redactie de namen van geslaagden.

Visser ’t Hooft Locatie Rijnsburg meldde: ‘Helaas kunnen wij i.v.m. AVG geen namen doorgeven. Van de 29 kandidaten zijn er 28 in 1 keer zijn geslaagd.



Driestar College Gouda

Atheneum: Quinti Walen, Rijnsburg.


Driestar College Leiden

VMBO GL: Naomi Glasbergen, Rijnsburg, Pieter de Mooy, Rijnsburg, Hannah en Wouter de Vries, Valkenburg,

VMBO TL: Emma Star, Rijnsburg; Twan Walen, Rijnsburg;


Teylingen College Leeuwenhorst Noordwijkerhout

HAVO: Robin Ouwersloot, Rijnsburg.


Teylingen College KTS Voorhout

VMBO TL: Rijnsburg: Bob van der Meij, Quinty Bouwman, Robbie Oudshoorn. Valkenburg: Björn Schaap, Joris Bos.


Teylingen College Duinzicht         Oegstgeest

VMBO-TL Rijnsburg: Henriëtte van Baren, Robin Broeders, Jan-Kees Driebergen, Jasmine Hoogewoonink, Senna Krumm, Ruben Leeuwenburg, Roel Schaart, Dave van Starkenburg, Jorian Verdoes.

Valkenburg: Dean Homan, Sem Ooijendijk, Job Slootweg, Lucas van Westbroek.        



Nortgho College

HAVO Rijnsburg: Sem de Best, Lieve van Dam, Sarah van Egmond, Romy van den Hoek, Max Lausberg, He Ton Leung, Maurice van der Meij, Boaz van der Vijver, Nienke van Wijk.

Valkenburg: Matthijs Vlieland.

Andreas College Vakcollege Rijnmond

VMBO GL Rijnsburg: Benjamin van Starkenburg, Claudia van Egmond, Demi de Mooij,

Valkenburg: Esmee le Feber, Marsha van Essen, Jara Paauw.


Andreas College Pieter Groen

VWO Rijnsburg: Eva Binnendijk, Ayesti Bos, Marylène Hogewoning, Roos Hogewoning, Rosalie Klok, Mark de Mooij, Eline Ravensbergen, Tatum van Starkenburg, Sander Zandbergen.

Valkenburg: Conor Cooper.


HAVO Rijnsburg: Bo van den Bosch, Nick van den Bosch, Alex van Delft, Meike van Delft, Gwenn van Egmond, Luca Heemskerk, Pauline Heijnen, Yasmine de Mooij, Renzo Nagtegaal, Razzley van den Oever, Laura van der Plas, Gijs Ravensbergen, Lynn de Ruiter, Teun Schaap, Thomas Smit,

Valkenburg: Koen Binnendijk, Mara van Duijn, Meike Heemskerk,Thomas Zuijderduijn.


MAVO: Rijnsburg: Noémi de Mooij, Ben Ravensbergen, Joël Smaling,

Valkenburg: Jochem de Best, Emma Witké.



Start aanleg verdiepte ligging Tjalmaweg en tijdelijke N206

n Per 1 augustus in gebruik

Tijdelijk n Tijdens de aanleg van de verdiepte N206 als onderdeel van de RijnlandRoute, maakt het verkeer gebruik van een tijdelijke weg aan de noordkant van de huidige N206. Als de werkzaamheden volgens planning verlopen, wordt deze tijdelijke N206 op zondag 1 augustus in gebruik genomen. Boskalis start daarna met de aanleg van de verdiepte ligging van de N206 ir. G. Tjalmaweg. Dat meldt de gemeente op haar website.


De komende periode wordt gewerkt aan de afbouw van de tijdelijke N206. Dit houdt in dat de onderlagen worden geasfalteerd en de ‘bovenbouw’ wordt gerealiseerd. Denk hierbij aan het aanbrengen van barriers met geluidschermen (inclusief fotoprintdoek), verkeersborden, geleiderails, afwerken van de bermen en het plaatsen van openbare verlichting.

In de week voor de openstelling (naar verwachting zondag 1 augustus) worden de definitieve deklaag (zogeheten stil asfalt) en de belijning aangebracht.


In overleg met de gemeente Katwijk, de provincie Zuid-Holland, politie, brandweer en vervoersbedrijf Arriva is afgestemd dat deze ingebruikname in één keer - met het oog op verkeershinder en verkeersveiligheid - de voorkeur heeft boven een ingebruikname in fasen. Dit zorgt voor minder verkeersomzettingen, minder weekendafsluitingen en een eenduidiger en dus veiliger wegbeeld. Het westelijke deel van de tijdelijke N206 is hierdoor wel wat langer in gebruik dan bij een gefaseerde aanleg.


Lopende beroepszaak

Tegen de vergunningen voor de tijdelijke N206 loopt nog een beroepszaak bij de Raad van State (RvS). Het is op dit moment niet bekend wanneer de RvS de beroepszaak behandelt en een uitspraak doet.

De voorlopige voorziening is door de RvS afgewezen. De geldigheid van vergunning is daarmee ingegaan op de dag na die uitspraak.

Dat betekent dat de werkzaamheden en ook de ingebruikname van de tijdelijke verlegging kunnen doorgaan.

Kijk voor meer informatie op www.rijnlandroute.nl