Zo verhoogt u de weerstand

Tijdens de lockdown kan het best zijn dat de weerstand achteruit is gegaan.

Veel mensen zijn minder gaan bewegen maar wel meer gaan eten. Sommige mensen zijn ook meer gaan roken. Door ongezond eten en minder conditie is de kans op ziek worden groter.


Ook is de kans dat een infectie met Corona slechter uitpakt groter bij een slechte conditie. Stress en eenzaamheid, wat veel mensen ervaren in deze periode is ook niet gunstig voor de weerstand.


Nu Nederland langzaam uit de lockdown komt, is het goed om na te denken hoe u de weerstand weer kan verhogen.


Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de weerstand optimaal te houden:


* Zorg dat u voldoende slaap en rust krijgt.


* Let op de voeding, eet gevarieerd, volop groente en fruit en weinig verzadigde vetten.


* Zorg voor voldoende beweging, een halfuur per dag redelijk intensief bewegen of drie keer per week intensief sporten.


* Vitaminen en extra mineralen in tabletvorm zijn nodig als u niet voldoende gevarieerd eet.



Vitamine D is erg belangrijk voor de weerstand. Door voldoende buiten te wandelen kunt u zelf genoeg vitamine D aanmaken. Als u niet vaak buiten komt, is het verstandig een vitamine D supplement te gebruiken.


Een van de maatregelen tegen Corona, handen wassen, is een goede gewoonte om in stand te houden. Hiermee hebben virussen en bacteriƫn immers minder de kans om u te besmetten.

Laat u informeren bij de apotheek als u voedingssupplementen gaat beruiken en laat eventueel controleren of de middelen samen met uw andere medicijnen gebruikt kunnen worden.

Heeft u meer vragen over weerstand, voeding, vitaminen, stoppen met roken of uw medicijnen? U bent van harte welkom bij Apotheek Rijnsburg, Graaf Florislaan 9 071-4079114.