Cover van het boek ‘Bakken met Ine’. | Foto: pr
Cover van het boek ‘Bakken met Ine’. | Foto: pr Foto: pr

Boekpresentatie ‘Bakken met Ine’

n Livestream op YouTubekanaal bibliotheek

aanmelden n Een boekpresentatie is iets bijzonders en al helemaal als het gaat om een boek van de Rijnsburgse bakberoemdheid Ine Paauw. Via een openbare livestream op het YouTubekanaal van Bibliotheek Katwijk presenteert Ine Paauw op woensdag 16 juni van 20.00 tot 21.00 uur haar allereerste boek ‘Bakken met Ine’.

Iedereen kan online de presentatie van dit bakboek meebeleven maar Ine gaat ook in de bakstand tijdens een live bakworkshop. Uiteraard is er gelegenheid voor de kijkers om vragen aan Ine Paauw te stellen. Kortom: leuk en lekker. Kijk op woensdag 16 juni.

Ine Paauw-Van der Plas bakt al jaren de heerlijkste taarten. Haar grote doorbraak bij het publiek kwam in 2017 toen ze een van de deelnemers van het televisieprogramma Heel Holland Bakt (HHB) was. Ze bracht het tot de halve finale en is intussen professioneel taartenbakster geworden.


Boek: Bakken met Ine

Naast een eigen bedrijf (By Ine Passie & Ambacht) heeft Ine nu ook haar eerste boek: ‘Bakken met Ine’. Een heerlijk boek waarin Ine haar kennis en kunde van het bakken laat zien én deelt. Ine Paauw is er terecht supertrots op.

‘Gewoon een boek, met wel 240 pagina’s en met mijn naam erop als schrijver... met 50 recepten waar de onervaren thuisbakker én de ervaren thuisbakker voorlopig zoet mee is. Hoe bijzonder is dát.’


Ine schrijft in haar boek over hoe ze haar deelname aan het programma HHB en de periode erna heeft ervaren. Ook deelt ze de 19 recepten die zij heeft ontworpen, herzien of geoptimaliseerd voor het programma. ‘De chaos die ik in de tent had door mijn onervarenheid in de bakkeuken heb ik eruit gehaald. Stuk voor stuk prachtige recepten zijn het geworden.’


Livestream met bakworkshop

Tijdens de livestream op 16 juni vertelt Ine in een kort interview over de totstandkoming van dit bakboek. Vervolgens is het tijd voor actie en bakt Ine Red Velvet Chunks, naar een recept uit haar boek. Wil je thuis meedoen met de live bakworkshop? Dat kán! Verder zijn kijkers die met bakvragen zitten, ook in goede handen bij Ine.

Wil je na afloop het boek van Ine Paauw aanschaffen? Dat kán! Je kunt een gesigneerd exemplaar bestellen via de website www.inepaauw.nl. En als speciale actie krijgen de mensen die op 16 juni het boek bestellen, er wat lekkers uit het boek bij.


Wel aanmelden

Het leuke uurtje rondom het boek ‘Bakken met Ine' is op woensdag 16 juni van 20.00 tot 21.00 uur gratis en openbaar te volgen via livestream op YouTube van Bibliotheek Katwijk.

Aanmelden is dus niet nodig maar als je een reminder wilt ontvangen óf als je wilt meedoen aan de bakworkshop, dan kun je een mailtje sturen naar activiteiten@bibliotheekkatwijk.nl Je krijgt dan tijdig een boodschappenlijstje met ingrediënten toegestuurd.