Afbeelding
Foto: pr

Iris van Schie is 22 jaar en werkt in de zorg waar ze bezig is aan haar laatste opleidingsjaar. In haar vrije tijd gaat ze graag op pad met haar vriendinnen.


Haar wens is om langer en voller haar te hebben met heel veel volume. Tijd voor een speciale make-over.

Kapsel en make up

Langer en voller haar. Welke vrouw wil dat niet? En het liefs zo snel mogelijk. Dat kan alleen met hair extensions. Dit is de mooiste, meest natuurlijke manier om je haar een fikse groeispurt door te laten maken. Styliste Michelle kijkt of het haar van Iris genoeg lengte heeft om de weaves, dit zijn de haarmatten die tussen het eigen haar komen aan te brengen. Dit moet ongeveer een kleine 20 cm zijn. Daarna kijkt ze naar de haarkwaliteit van Iris en de kleur van het natuurhaar van Iris. De weaves moeten dezelfde kleur en kwaliteit krijgen als de rest van het haar. Samen kiezen ze een kleur uit die het beste past bij de huidige tint van Iris. Met een speciale naald haalt Michelle het eigen haar en het haar van de extensions door een microring. Daarna knijpt ze het ringetje dicht bij de hoofdhuid waardoor de hair extensions blijven zitten. Een veilige en solide methode die het haar niet beschadigd. De weaves mogen 6 weken blijven zitten waarna ze opnieuw bevestigd moeten worden. Bij normaal gebruik kunnen ze wel tot een jaar meegaan.

Michelle begint met het aanbrengen van een suède foundation, een klein beetje concealer en een coral blush. Afgewerkt met een roze highlighter. Allemaal minerale make-up van het merk Mintenz. Nog wat zachte lippenstift en deze subtiele make-up is klaar.

Michelle krult het haar met een conische krultang en vertelt Iris hoe ze haar nieuwe haar moet verzorgen. Het nieuwe haar heeft een andere verzorging nodig, daarom worden er alleen natuurlijke producten zonder siliconen en parabenen geadviseerd. Iris vindt het geweldig en is superblij met haar nieuwe look.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding